tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pieni iltaprojekti


Se pieni iltaprojekti on hilata tuolta rannasta (korkeuseroa jokunen metri) kiviä ämpärillä pihalle, jotta ovat käytettävissä tarvittaessa piharakennuspuuhissa.Vesi näyttää olevan matalalla, joten nyt täytyy käyttää hyväksi tuo tilaisuus. Ja tulee tehtyä punttitreeni, joka aamulla jäi väliin Nukkumatin ollessa huomattavasti houkuttelevampaa seuraa kuin crosstrainer, käsipainot ja jalkaprässi.

Kivikon rakentamista varten tarvitsen kiviä. Rinne, johon kivikkoa väsään on melko jyrkkä, joten pengertamiseen tarvitaan kunnolla tukea. Ensimmäisestä talvesta kivikon alku näyttää selvinneen hyvin, joten toivottavasti myös vastaisuudessa projekti etenee samoin eli kaivuuhommat jatkuvat.

Pieni iltaprojekti nro 2. on talvehtineiden istutusten siivoaminen pois amppeleista ja veneestä. Näihin voisi alkaa jo miettimään kivoja, keväisiä istutuksia. Ja se multatilaus, se pitäisi muistaa tehdä...

Ja loppuun vielä taimitehtaan kuulumisia:
*kesäpäivänhatut ovat alkaneet itämään
*päivänsinet ovat nousseet esiin mullasta
*ylivuotiset lyhtykoisot ja tarhapetuniat osoittavat itämisen merkkejä, ei siis syytä vaipua epätoivoon vielä
*laventelit puskevat itseään kohti keväistä valoa.

5 kommenttia:

 1. Jee, oliipa iloiset taimitehtaan kuulumiset!
  Voi hiis, mutta kivet ovat kyllä kivojakin. Minä punnersin tänään vain muutaman, joista viimeisin oli sen kokoinen että sen hitusen ylämäkeen, pengerrykseen minäkin, punnerrettuani hoipersin vanhaan puutarhatuoliin ja kun jaksoin hain jääkaapista oluen ja sitten aloinkin ihmetellä, kuka haluaa matkustaa Kreikan saarille kun kotipihalla on taivaallista. Jotkut innokkaat linnut vain liversivät, muuta ääntä ei kuulunut, tuulikin oli tyyntynyt ja aurinko lämmitti taivaallisesti. Voi ihanuutta!
  Ihanaa puutarhakevättä sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Intoa kivienkantoon ja kiitos taimikuulumisista.
  pirkko.vuodatus.net

  VastaaPoista
 3. Saila: tuo taimitehdas tuo kyllä hymyn huulille. Edelleen tosin hyllyillä on tilaa, mutta onhan niitä siemenpussejakin vielä odottamassa kuun vaihdetta. Ensimmäisten ämpärien jälkeen totesin tuon homman olevan aika raskasta ja nyt elättelen toiveita, ettei vesi ihan äkkiä nouse.

  Pirkko: kiitos, sitä intoa kyllä kaivataankin, mutta on se nyt helpompaa kuin sitten veden alta noita murikoita tunnustella ja saappaat jalassa liukastella :)

  VastaaPoista
 4. Onnekasta kun teillä on paikka mistä noutaa kiviä! Meillä oli Suomessa talo rakennettu vanhalle pellonpohjalle josta oli kaikki kivet poistettu. Kivet ovat aivan ihana rakennusväline pihalla.

  VastaaPoista
 5. Täällä Keski-Suomessa ei taida olla paikkaa, josta ei kiviä löytyisi, jääkautta saa kiittää siitä :). Kivet ovat kyllä ihania ja niillä saa kaikkea mukavaa aikaan.

  VastaaPoista