sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevättä ja omppupuita

 Näin se kevät etenee! Sisällä alkavat ikkunat ahdistamaan, pitäisi nekin pestä. Ainakin näin aurinkoisella säällä kaikki osumat ruuduissa näkyvät erinomaisen selvästi.

 Eilisessä postauksessa koira näytti laiskan lauantain mallia. Tänään on ilmeisesti aktiivinen sunnuntai ja kissan vuoro poseerata. Kolli on alkanut viihtyä ulkosalla viimeaikoina yhä enenevissä määrin.

 Pihalla hyhhäillessäni huomasin kivikon tulleen jo osin esiin lumen alta. Lupausta keväästä siis!

Ja päivän kysymykseni on tässä. Punaisella nuolella olen merkinnyt noita vesiversoja. Kaksi pienintä ovat selkeitä ja ne aion nappasta poikki. Mutta sitten nuo kaksi paksumpaa oksaa/versoa. Ovatko ne vuosien saatossa vahvistuneita vesiversoja vai tavallisia oksia? Leikkaanko ne tulevia vuosina vai annanko olla? En muista tuliko niihin omenoita viime syksynä. Eikä tästä lajikkeestakaan ole mitään käsitystä. Omenat ovat erittäin makeita, siinä ainoat vinkit joita pystyn antamaan.

3 kommenttia:

 1. Näyttää ihan kevään merkeiltä: veden lorinaa, sulanut kivikko ja innokas tutkijakissa. :) Omppukysymykseen en osaa valitettavasti vastata.

  VastaaPoista
 2. Minä ainakin ottaisin nuo isommatkin pois. Ovat niin pystysuoria, että jos niihin tulee paljon omenia niin eivät välttämättä kestä. Ja niiden kohdalla näyttäisi olevan tuo puu muutenkin vähän turhan tiheä.

  VastaaPoista
 3. Jenni: todellakin ja nämä kevään merkit vain lisääntyvät koko ajan. Ihanaa! :)

  Insinööri: kiitos vinkistä. Nuo ohuet vesiversot lähtivätkin jo pois. Ja taidan kyllä vielä toisen noista paksummista ylöspäin kasvavista oksista ottaa pois tänä keväänä, toisen vuoden päästä. Olen hieman arka puita leikkaamaan.

  VastaaPoista