lauantai 11. helmikuuta 2012

Kevättä ilmassa

Tänä aamuna ulkona olikin vaihteeksi mukavan keväinen ilma. Linnutkin visertelivät, joten kyllä se kevät tulee. Vaikka keittiön kylmävesiputki olikin viimeksi eilen aamulla jäässä...

Viime syksynä tilaisin itselleni saksalaisen GartenEden -lehden, joka sitten jossain vaiheessa muuttui LandIdee -lehdeksi. Pieni pettymys, mutta onneksi tuossakin lehdessä on ihan reilusti sivuja omistettu puutarhalle ja kasveille. Uusimmassa numerossa olikin kuva viime aikoina muutamissa blogeissa esillä olleesta potintekijästä. On sen verran näppärän oloinen kapistus, että taidan hankkia itsellekin.


Viikolla ehdin pyörähtää Jyväskylässä Plantagenissa, ja sieltä tarttui mukaan muutama pussi siemeniä. Oikeasti vain viisi pussia (listalla on kyllä paljon enemmän). Akileijat "Miss M. l Huish" ja "Winky Double Red-White", kesäpäivänahttu "Chemy Brandy",punarevonhäntä ja pelargoni "Horizon Blueberry Ribble".

Punarevonhännän olen ajatellut kesällä laittaa tontin laidalle tulevaan isoon kukkapenkkiin, johon tulee myös salkoruusua, miekkaliljoja, jaloritarinkannuksia, sinipallo-ohdaketta, rohtosormustinkukkaa, akileijaa, ja daaliaa. Mahdollisesti myös liljoja, koristeheiniä sekä jotain matalaa kasvia reunoille. Värit ovat punaista, sinistä ja valkoista eri sävyissään. Keltaisia ja oransseja en ainakaan ensimmäisenä vuonna tuohon laita. Ja koska nollasta alan tuota tekemään, niin tuloksenhan näkee vasta joskus hamassa tulevaisuudessa. Kommentit ja ideat ovat tervetulleita tämän istutuksen suhteen.

Jasmikkeesta pitäisi ottaa talvipistokkaat, mutta turve on edelleen kaupassa. Nythän tosin on hyvä syy lähteä kaupoille, kun nuo pelakuut pitäisi pistää multiin. Niitä aion kesällä laittaa ruukkuihin portaille ja parvekelaatikoihin. Pitäisi vielä hankkia riippapelargonioita... Miten tämä lista kasvaa koko ajan??

4 kommenttia:

 1. Kiitos kommentista mun blogissa ja samoin: olin mielestäni kommentoinut tämne, vaan eipä näy kommenttia!

  Ihanaa, kun kevät tulee, on niin hauskaa lukea jo toisten kasvisuunnitelmista! Minä en ole vielä suunnitellut mitään kovin tarkasti, mutta pari siemenpussia on tarttunut mukaan jo siksi, että pitihän niitä ostaa kun se on taas mahdollista. ;) Tuo suunnittelemasi iso kukkapenkki kuulostaa valloittavan monimuotoiselta. Muista sitten ottaa siitä paljon kuvia keväällä ja kesällä. :)

  Piti muuten jo aiemmin kommentoida, että kiitos mielenkiintoisesta kaskinauriskatsauksesta. Minäkin olen harkinnut ko. kasvia, mutta en ole varma, vaikuttaa yllättävän hankalalta. Lanttua yritin joskus kasvattaa, mutta aina kun jotain pisti maasta, joku kävi syömässä sen parempiin suihin...

  VastaaPoista
 2. On siis ollut bittirosvoja liikkeellä kommenteissa :)

  Minusta tuntu, että omat suunnitelmat täsmentyvät vasta sitten touko-kesäkuussa. Riippuen taimikasvatusten onnistumisesta. Sitä ennen tulee tietysti tehtyä muutama mutka puutarhamyymälöihin eikä niiltä retkiltä koskaan kotiuduta tyhjin käsin.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Ihana blogi sinulla. Mukava kun löysin tämän =)
  Minullakin tuon tumman akilejan siemeniä,,, ja niin paljon muita että mitenköhän saan kaiken mahtumaan lopulta "kirjastoon" jossa esikasvatus tapahtuu, (toivottavasti) turvassa lasten leikeistä =)????

  Huippua kun tulee kevät!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Karolina!

  Minulle tuli siementilaus ja onneksi muistin valita myös suorakylvettäviä... Pulassa olisin muuten. Jälleen kerran. Meillä tyttö antaa kasvien olla rauhassa, mutta kissa tykkää istuskella ikkunalaudalla, joka on kylvöjä varten varattu.

  VastaaPoista