sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Huikaiseva auringonpaiste

Sunnuntain iloksi aurinko tuli aamupäivällä upeasti esiin ja houkutteli pihalle kameran kanssa. Kovin hiljaisia ja talvisia kuvat ovat. Vaikka on sitä kevättäkin jo hieman ilmassa.

Rannassa lähteiden luona on leutoina päivinä alkanut jää karkaamaan kauemmas ja rannan kivetkin tulleet esiin.

Veneet tosin vielä talvehtivat lumipeitteen alla. Ensi kesän kukista en vielä tiedä. Paitsi daalian istutan tietysti samalle paikalle kuin jo kahtena kesänä aiemminkin. Mutta mitä muuta tuohon laittaisin, sitä pitää vielä pohtia ja taitaa lopputulos selvitä vasta alkukesästä puutarhalla ostoksilla käydessä.

Talvinen on vielä pihan tunnelma muutenkin. Kasvihuone kertaalleen jo pudotti lumet katoltaan, mutta nyt sinne on uutta jo hieman satanut. Kuvassa ei harmillisesti näy räystäästä tippuva vesi, joka tuo viestiä kevään tulosta.

Ja vain muutama päivä kylvämisen jälkeen, ovat ensimmäiset pelargoniat nousseet esiin mullasta. On siis aika ottaa loputkin valokoristeet kuistilta pois ja tuoda ikkulaudat paikalleen. Kylvöpuuhat alkavat todenteolla nyt!

7 kommenttia:

 1. Voi että, veden tippuminen on niin keväistä ja se tuo suorastaan hullun innon (ja ehkä myös -kiillon silmiin!?), sellaisen keväthulluuden. Ihana pieni pelargonivauva <3

  VastaaPoista
 2. Juu, tuo hulluus tunnustetaan. Noita kylvöksiäkin pitää kurkkia vähintään pari kertaa päivässä nyt ensimmäisten idettyä :). Ja pitää singota hakemaan lisää kylvömultaa ja ne loputkin siemenet. Ja sitten pitää muistaa ostaa turvesäkki. Ja niin, turvepotteja lisää. Ja...ja...ja... loputon ja... :)

  VastaaPoista
 3. No aivan samoissa puuhissa myös täällä. Siemenvimma sen kun kasvaa ja millään ei enää malttaisi odottaa kevättä. Toisaalta tässä kevään odotuksessa on oma hohtonsa talitinttien ensilaulua kuunnellessa. Aurinkoisia kylvötöitä sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Tästä se kevät etenee isoin harppauksin, aika tuntuu aina menevän vauhdilla, kun kylvöjen ja taimien kanssa puuhailee.Ja sitten yhtäkkiä onkin kesä sekä aika istuttaa omat tuotokset pihalle.

  VastaaPoista
 5. Sulla jo itää :) Mikähän siinä on, että jotkut kukat on aina laitettava vuodesta toiseen siihen samaan paikkaan, muuten ei tule kesää!
  pirkko.vuodatus.net

  VastaaPoista
 6. HI Susanna,

  bei euch ist es aber noch ganz schön winterlich. Bei uns ist der Frühling ausgebrochen, freu :)

  Schön, dass deine Pflanzenkinder schon keimen :)

  Lg Sandra

  VastaaPoista
 7. Pirkko: Jep, hyväksi havaituista tavoista ei kannata luopua. Siispä daalia veneeseen :). Tänä iltana multiin päätyy lisää siemeniä, joten kohta toivottavasti itää vielä enemmän :)

  Sandra: Jaa, es ist noch winterlich. Ich glaube es wird noch einem monath mit Schnee hier sein. (Ich habe vergassen alles Deutcsh! :/ )

  VastaaPoista