sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kirjoja, kirjoja

Koska kirjat ja niiden sisältö tuottaa minulle paljon iloa ja toimii tietysti myös tietolähteenä visuaalisen vaikutuksen lisäksi, tulee kirjoja kotihyllyyn hankittua aina silloin tällöin. Ja jos mahdollista, niin pyydän puoliskoa tuomaan työmatkalta tuliaiseksi joko kirjan tai puutarhalehden.

Tässä kuvan kirjat:
Renate Hudak: Obst & Gemüse.
Kirja, johon perehtyminen vaatii taas saksankielentaidon treenailua. Hyvä ja runsas kuvitus helpottaa huomattavasti ymmärrystä keittiöpuutarhan suunnittelussa. Tässä on paljon inspiroivia kuvia hyöty- ja koristekasvien yhdistämisestä.

Nick Barlo jr. ja Ursula Barth: Ein Garten zum Wohnen. (Avoinna oleva kirja)
Kirja, josta löytyy runsaasti ideoita antavia kuvia viihtyisän oleskelupuutarhan tekemiseen. Ja taas se saksankielentaito tarvitaan, jotta kuvista pääsee vielä hieman syvemmällekin. Mutta koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, luotan pitkälti kuvalukutaitooni :)

Ulla ja Pertti Salo: Pihan perinnekasvit
Tämä kirja oli kuin nakutettu meidän pihaa varten. Tässä talossa on asuttu 1920-1930 -lukujen taitteesta ja vieressä on vanha, hieman pusikoitunut pelto. Perunamaa meiltä vielä puuttuu, vaikka tupa onkin punainen. Mutta kyllä sekin tulee aikanaan. Kirjassa käydään kivasti läpi eri kasveja ja totesin sen varsin hyödylliseksi, erityisesti siemenluetteloita lukiessani.

Kohta pitäisi tehdä siementilauksia ja valmistautumaan kylvökauteen. Viime keväänä kouliminen oli jotenkin aiempaa tuskaista minulle, joten tänä vuonna taidan mahdollisuuksien mukaan kylvää jo suoraan isompiin purkkeihin siemeniä. Koulimista riittää kuitenkin kevään tullen.

2 kommenttia:

  1. Minustakin harvempi kylvö isompiin purkkeihin, tai vielä mielummin turvepotteihin jotka voi laittaa sellaisenaan maahan tai isompaan ruukkuun, on paljon helpompi vaihtoehto. Hankin nyt syksyllä puisen potintekijän, jolla sanomalehdestä saa tehtyä niitä turvepotteja vastaavia. Niille kaikille vain tarvitaan paljon vanhoja tarjottimia alustoiksi.

    Tuo Salojen perinnekasvikirja on minullakin, ja kaikista puutarhakirjoistani juuri sen avaan varmaan useimmiten. Siinä on valtavasti tietoa juuri meikäläisten pihojen kasveista, noissa perinnekasveissa on edelleen suomalaisen pihan perusta, varsinkin vanhan pihan.

    VastaaPoista
  2. Noita turvepotteja olen miettinyt ja jossain näinkin tuon sanomalehtipotintekijän ja mietin sellaisen hankkimista. Olisi niin näppäriä noiden iänikuisten hentojen muoviruukkujen kanssa, niitä kun tuppaa hajoamaan kuitenkin.

    Perinnekasveista kellot ovat minulle läheisiä, oman mummolan pihalla kasvoi ihania kelloja, joita aina keräsin mummolassa ollessani.

    VastaaPoista