torstai 5. toukokuuta 2011

Pikku tirkistys...


Kasvihuoneunelma etenee....

Meidän pihallakin alkaa jotain kasvua tapahtumaan, sinivalkoisen istutuksen ensimmäiset kukinnot ovat tulleet esiin. Aika ruskea on vielä tuo istutusalue, jonne upotin syksyllä reilut 150 sipulia. Mutta eiköhän se tässä kevään ja kesän kuluessa ala vihertymään. Iso ilon aihe on myyrien välttäminen, ilmeisesti ovat pysyneet poissa tältä alueelta, kun koloja ei näy. Pelto on täynnä myyrien reikiä. Meillä on naapurin kanssa rajalla kosteikko, jossa vesimyyrät mellastavat onneessaan ja käyvät pihoilta mm. liljat popsimassa parempiin suihin. Tänä vuonna on vielä luvassa myyriä paljon (saisi meidän kolli aktivoitua tuon metsästyksen kanssa...) niin en oikein tiedä uskallanko istuttaa pellolle hedelmäpuita, mansikkaa ja muita ihanuuksia noiden vihulaisten herkuteltavaksi. Kaikki vinkit otetaan vastaan noista eroon pääsemiseksi.

3 kommenttia:

 1. Juu reipas kissa on kyllä parasta mitä myyriä vastaan on keksitty. Pöllöille voisi myös ripustaa pönttöjä, siis tämä ei ole vitsi vaan kuulemma tepsii.
  Kyllä kukkapenkit ovat vielä ruskeita, mutta kuukauden päästä näyttää jo ihan toiselta!

  VastaaPoista
 2. Yleensä nuo uusimmat sipulikasvi-istutukset on vanhempia istutuksia myöhemmässä kasvun ja kukinnan suhteen, joten kannattaa rauhassa odottaa. :)

  VastaaPoista
 3. Täh, meinaatteko, että mä olen jotenkin kärsimätön? Ei pidä paikkaansa =) (...paitsi ehkä ihan vähän tässä asiassa...)

  VastaaPoista