perjantai 20. toukokuuta 2011

Mikä tämä on?

Pihasta löytyy nyt tällaista kukkivaa kasvia. En muista viime keväänä tätä nähneeni. Tunnistaako joku? Kiva keltainen kukka siinä on.

Huikaisevan sininen taivas ja lähes täydessä lehdessä oleva koivu. Tästä minä tykkään. Koska lempiasentoni on olla selällään, nautin kesälläkin olostani pihalla selälläni ja puiden latvuksia katsoen. Liian harvoin vain muistan moista asiaa harrastaa. Ja uhkaavasti alkaa näyttämään siltä, ettei muutosta tuohon ole tulossa, illat kuluvat helposti kymmeneen asti pihalla.

Uusien yllätysten lisäksi piha alkaa löytämään kesäasunsa. Nyt kun lehti on tullut puihin, on rannassa vielä raivuuta edessä. Muutama pikkupuu pitää kataa maiseman avaamisen nimissä. Samoin pihalla on ylimääräisiä pajuja, jotka tulevat saamaan lähtöpassit. Nyt vasta alan itse hahmottamaan tontin rajat ja muodot, kun kasvustoa on raivattu reippaasti pois. Samoin valon liikkeet selviävät paremmin. Tosin tuulisuus lisääntyi huomattavasti raivausoperaatioiden myötä.

Kaiken suunnittelun keskellä on luvassa myös jatkoa taistelussa jättiukonputkea vastaan. Viime vuonna siinä hommassa katkesi lapio. Ei sillä, että kovin vahva olisin, mutta katkesi se kuitenkin...

Se kasvihuone... mullat ovat sisällä ja katto päällä. Kunhan rakennusprojektin ympäristö saadaan siivottua, niin olen tyytyväinen (lue: olen saanut myös kukkaistutukset kasvihuoneen vierustalle tehtyä). Ja hyötytarhasta vielä sen verran, että kasvimaa on kylvetty sekä mansikan taimet ostettu. Kaikkein innokkaimmin taidan odottaa kaskinaurista ja sen satoa.

1 kommentti:

  1. Onkohan yläkuvan kasvi kevätvuohenjuuri? Googlen kuvahaun perusteella voisi olla.:)

    Toivottavasti näemme pian kuvia kasvihuoneesta, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista