maanantai 23. toukokuuta 2011

Kesäistä tunnelmaa

Vanhassa talossa pitää olla pelargonia, eikös? Meillä nämä ensimmäiset tulivat viime viikolla hankittua ja jopa istutuskin niistä tehtyä. Seinän vierustalla hyvin viihtyvän horsman vieressä ovat heinäkylvökseni. Eivät oikein tainneet onnistua... Pitänee pysyä noiden heinien kanssa tuossa peltokokoluokassa...

Kaksi kappaletta verenpisaroita sinkkiämpäreissä menevät kasvihuoneen räystäille roikkumaan, kunhan nyt saadaan tuo siihen malliin, että viimeistelytkin on tehty. Käyttöönhän se on jo otettu, vaikka vielä pieniä puutteita onkin. Kuten salaojitus ympäriltä puuttuu, toinen maalauskerta odottaa vielä aikaansa, hyllyjä ei ole eikä hiekkaakaan, jolla tiilet saisi ankkuroitua vähän paremmin paikalleen käytävällä. Mutta ne nyt ovat pieniä puutteita.... Teen tästä kasvihuoneen rakentamisesta jossain vaiheessa vähän tarkemman selostuksen kuvineen.

Tältä se näyttää sisältä päin. Takaseinälle tulee hyllyjä kaikenmaailman tarvikkeille ja ruukuille. Jonkinlaista työtasoakin olen tuonne haaveillut.
Tämä puoli on vielä vaiheessa, osa tiilistä odottaa pihalla, että ne tulisi pestyä ja sen jälkeen ladon ne kasvualtaan reunoille. Syvyyttä noissa on 40 cm, tosin toisen altaan päässä on 60 cm syvä kohta, jos vaikka jonkun viiniköynnöksen tms. tuonne tulen istuttaneeksi.
Eilen tomaatin taimet (luumu- ja kirsikkatomaatit) sekä yksi chili pääsivät multiin. Tuo chili on jostain syystä aika surullisessa asennossa. Mutta ehkäpä sekin kotiutuu uuteen paikkaan lähipäivinä.

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kasvihuone! Jos haluat lukea kokemuksia viiniköynnöksestä, niin kurkkaapa sivuiltani. Juuristo on niin valtaisa, että se kannattaisi ohjata kasvihuoneen ulkopuolelle,ettei käy niin kuin meillä: Valtasi kaiken tilan, eikä tomaatitkaan enää viihtyneet. Mutta köynnös kyllä kukoisti...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Joskus näin netissä kuvan hienosta vanhoista ikkunoista tehdystä kasvihuoneesta ja siitä sain insipiraation tuon suunnitteluun.

  Sen viiniköynnöksen taidan sitten jättää jonnekin muualle kasvamaan, nimittäin juuret eivät meidän kasvihuoneessa pääse ulos kasvamaan... Eli saan suunnitella toisenkin kasvihuoneen =)

  VastaaPoista
 3. Kasvihuoneesta tulee - tai itse asiassa se on jo - aivan ihastuttava! Vanhat tiilet ovat ehkä maailman sympaattisin asia! Olisi tosiaan kiva nähdä tarkempi selostus kasvihuoneen vaiheista. Ehkä voisit myös listata, mitä kasveja ja kalusteita sinne tulee?

  Minulla on alkanut olla suorastaan orpo olo, kun tuntuu, että kaikilla on kasvihuone, paitsi minulla. Onneksi minullakin on sentään miniatyyrikasvihuone minitiiliskivineen, mutta se projekti on ollut nyt ihan sivuosassa, kun oikea puutarha on vienyt kaiken vapaa-ajan. Ehkä kesälomalla sataa jonain päivänä ja pääsen toteuttamaan edes minikokoista kasvihuonehaavetta.

  Ainakin seuraan silmä kovana muiden kasvihuonetarinoita! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jenni kehuista! Aika ihana se kyllä on, vaikka edelleen vaiheessa. Varmasti tulen tarkemman kuvauksen tekemään ja kasvihuoneen vaiheista kirjoittelemaan, tai siis niistä kasveista siellä :). Chili ainakin on paremmassa tolassa kuin muutama päivä sitten.

  VastaaPoista
 5. Ihana kasvihuone! Olen Jennin kanssa samassa tilanteessa: haaveissa vainko oot mun, sinä ihana lasiseinäinen aarre...

  Ja muutenkin ihana blogi sinulla. Tuo kukkia täynnä oleva vene on pysäyttävän upea! Ei ole venholla kiire veteen.

  VastaaPoista