lauantai 29. kesäkuuta 2013

Löytöjä pihalta pitkästä aikaa

Miehen vanhemmat ovat olleet meillä useampana päivänä auttamassa yläkerran purkamisessa. Tai siis anoppi on hoitanut tyttöjä, jotta minä olen saanut pölyttää keuhkojani purujen säkittämisen ja muun yhtä raikkaan homman parissa. Miehen äiti on ehtinyt tyttöjen kanssa viettämään aikaa pihalla ja bongaamaan kasvin, jonka olemassa olosta ei ole ollut mitään tietoa tähän mennessä:

Neilikalta näyttää, sen tarkempaa lajimääritystä en osaa tälle tehdä. Tämä kohta on viimeisen kahden kesän aikana vedetty ruohonleikkurilla matalaksi, joten ei ole neilikka kukkimaan asti päässyt. Nyt remontin takia pihalla on erinnäisiä villiintyneitä kohtia tavaroiden säilyttämisen takia. Siellä välissä tämäkin pilkottaa.

Toinen, jonka lajia olen miettinyt jo hetken aikaa on tämä:

Pieni pensas kasvaa portaiden läheisyydessä ja nyt se kukkii pienin valko-vaaleanpunaisin kukin. Tai ovatko nuo nyt sitten nuppuja. Aiempina vuosina en muista siinä mitään kukkia huomanneeni.

Remontin ohessa olen ehtinyt miettiä syksyn istutuksiakin. Kaupoilla kulkiessani olen yrittänyt löytää epämääräiseen suunnitelmaani sopivia perennojen siemeniä. Tässä vaiheessa vuotta tilanne on tietenkin niin, että kauppojen valikoima päättää pitkälti kylvettävät kasvit. Jotain olen sentään saanut kylvettyäkin:

Salkoruusua (ensimmäinen iti kahdessa päivässä!), illakkoa, unikkoa, laventelia (itää kellarissa), jaloritarinkannusta ja kaunopunahattua. Nyt elättelen toiveita, että talon julkisivu on hyvissä ajoin valmis, jotta loppukesästä saan nuo maahan asti.

3 kommenttia:

 1. Neilikat ovat ihkuja =) Meilläkin pitäisi vihdoinkin tehdä kylvökset kuntoon =)

  VastaaPoista
 2. Kiva neilikka ylläri :) Hieno penkki teille tulossa, keväällä kylvin myös tuota salkoruusua esikasvattaen ja aika pieneksi se on vielä jäänyt, toivotaan jotta kukkivat ensi suvena..

  VastaaPoista
 3. Jori: Niin ne neilikat ovat :)

  Hanna: Minä kylvin viime kesänä salkoruusua myös suoraan maahan ja se kyllä iti. Jaloritarinkannukset vain kasvavat nopeammin salkoruusujen edessä eikä kukinnasta taida olla toivoa tänä kesänä ellen ryhdy siirto-operaatioon.

  VastaaPoista