sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Satoa luvassa


Kasvihuoneessa on tapahtunut tehokasvua viime viikkoina, kaikki tomaatit kukkivat ja rönsyilevät. Muita olen kurittanut varkaat napsimalla ja alimmat oksat saksimalla paitsi nämä amppelitomaatit. Päätin uskoa siemenpussin ohjetta varkaiden suhteen ja jättää ne paikalleen. Tämä runsas tomaattisato on muuten mukava asia, mutta kasvihuoneessa on vieläkin 8 ylimääräistä tomaattia hyvää uutta kotia odottamassa ja epäilen syksyllä meidän hukkuvan tomaatteihin. 


Tämä se on iloinen asia! Muutaman vuoden pientä satoa tuottanut eli parhaimmillaan 20 omenaa tuottanut puu sai tänä vuonna hyvän pölytyksen ja nyt on satoa luvassa. Lajikkeesta ei ole tietoa, mutta makeita ovat.


Ja mansikkamaa, se on hyötypuutarhasta ehdoton suosikkini! Mikä mahtava sato on sielläkin luvassa. Vuosi sitten keväällä ähräsin vauvamahan kanssa rönsyistä lisäystä mansikkamaalle ja nyt niitä onkin tulossa mukavasti. Saadaan nauttia monta kertaa mansikkamaidosta. Ja kyllä muuten oli hyvää tänään ensimmäinen kypsä ahomansikka.


Lopuksi vielä kuva iltaan hämärtyvästä rantakoivusta. Kaunista kesäillan jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Upea näkymä tuosta teidän rannasta.
    Hienoa, tomaatteihin hukkuminen kuulostaa aika kivalta :-) Niistä voisi varmaan tehdä kaikenlaisia sörsseleitä pakastimeen.

    VastaaPoista
  2. Juu, ei voi valittaa maisemista :)

    Tomaateille täytyy tosiaankin keksiä monenlaista käyttöä, vaikka eilen sain kolme yksilöä uudelleen sijoitettua.

    VastaaPoista