lauantai 6. heinäkuuta 2013

Hävityksen kauhistus


Juhannuksen jälkeen alkoi yläkerran purkaminen. Sitä riemua olikin reilun viikon verran edessä, ennenkuin päästiin tähän pisteeseen. Nyt talomme on surullisen näköinen tönö, joka odottaa parempaa tulevaisuutta. Pihan ulkonäöstä en uskalla hirveästi mainita. Vaikka koko ajan purkujätettä siivoamme, niin on sitä siltikin valtavasti. Ja rakennustavaraa tulee lisää ja lisää ja lisää.


Eilisaamun haasteena oli saada nämä isot uudet kehät pihalle, tie on kapea, mutkikas ja rakennuksien kulmia saa varoa, kun isoilla autoilla tänne tullaan. Kuski ei uskonut reitistä selviänsä käveltyään harjulta alas. Onneksi karjatilallinen kaverini oli kotosalla ja ehti tulla traktoreineen ison paalikärryn kanssa apuun. Lupasin hälle täytekakun leipoa tuosta avusta ja löysinkin mainiolta vaikuttavan reseptin. Suklaan kulutus on 450 g yhteen kakkuun :)


Jottei pelkkää remonttia (no sitä tämä elämä oikeasti tällä hetkellä on), niin huomasin kaupanpäällis-kärhön alkaneen kukkimaan. Väristä päätellen tämä taitaa olla Jackmann (eikun miten se kirjoitetetaan...). En vain edelleenkään ole keksinyt tälle hyvää istutuspaikkaa, mutta ehkä se ratkeaa kunhan taas hetken aikaa pihaa silmäilen. Teräsverkkoakin olisi pieni pala ylijääneenä, siitähän saisi kätevän tuen tälle tehtyä.


Viime kesänä istutetut jaloritarinkannukset ovat vihdoin alkaneet kukkimaan. Harmillisesti sade on painanut näiden varret kumoon. Täytyy käydä tuosta pihalta pari purkurimaa hakemassa tueksi näille kaunokaisille. Remppajätettä tulee kyllä aika usein katseltua "sillä silmällä" ja mietittyä mitä niille kaikille tekisi.

 
Ja jehna, salaattilaari näyttää hyvältä! Ei tarvitse enää kaupasta salaattia kuskata kotiin, sen saa ihan omasta takaa nyt.

2 kommenttia:

  1. Teillä onkin nyt suururakka! Tsemppiä koitokseen ja kyllä sitä puutarhaa ehtii myöhemminkin jatkaa.

    VastaaPoista
  2. Urakkaa tosiaan on, kirvesmiehet tosin hoitavat nuo vaikeimmat hommat, kuten uuden katon tekemisen. Puutarha etenee pikkuhiljaa rinnalla ja ainakin ehdin taas miettiä mitä mihinkin tulee :)

    VastaaPoista