torstai 3. toukokuuta 2012

Se on täällä!

Kesä nimittäin! Järvi voi olla noin sininen vain kesäaikaan. Kotiin ajaessa harjua pitkin tuo järven sininen pinta oli jotain aivan uskomatonta taas pitkästä aikaa. Omassa rannassa puolestaan viimeiset jäät helisivät kivasti. Eilisen ja tämän päivän aikana vedet ovat vapautuneet täällä meillä päin.

Viime vuoden perennatehtailun tuloksena kasvuun lähtenyt tarharistikki on aloittanut kukintansa. Kylvin vuosi sitten punertavia ja sinertäviä tarharistikkejä, jotka jäivät jostain syystä todella hennoiksi. Nämä olisi pitänyt istuttaa todella paljon tiheämpään, mutta jospa ne tuosta tuuheutuisivat ajan saatossa. Odotan jännityksellä mahtaako noita nousta vielä lisää, sillä syksyllä löysin yhden siemenpussin, jota en ollutkaan kylvänyt ja ripottelin ne noiden muiden lähistölle.

Posliinihyasintitkin ovat aloittaneet kukintansa ja tulppaanit venyneet mittaa taas. Krookukset ovat aloittamassa kukintaansa myös pihan varjoisemmilla alueilla puiden juurilla. En kyllä suostu uskomaan, että viikonloppuna sataa räntää ja on kylmä taas. Eihän niin voi enää käydä, eihän??

Vapunpäivän istutuspuuhissa kruunuvuokot jäivät vielä likoamaan. Ovat nyt lionneet pari päivää enkä vieläkään tiedä miten päin ne laitetaan multaan. Taidan huomenna laittaa ne kylmästi vaan multaan ja elätellä toiveita, että lähtevät kasvamaan.

7 kommenttia:

 1. Heh, ehkä ne kruunuvuokot pitää laittaa sivuttain...? Joskus mukulat onnistuvat näyttämään todella epämääräisiltä. Mietiskelin omia syklaamejani istuttaessa, vaikka olin ohjeenkin saanut, mutta eihän ne nyt niin selkeiltä näyttäneet likimainkaan :-D
  Hieno sinerrys toden totta! Hitsi, nytkin on niin kylmää, mutta silti... vielä kylmempää ei saa tulla! Tuuli on meinaan hyytävä.

  VastaaPoista
 2. Upea järvi, on niin hienoa kun jäät lähtee. Meillä Näsijärvi vapautui vappuna.

  VastaaPoista
 3. Saila: Niin taidan tehdä ja laittaa nuo hieman epäilyttävät möykyt kyljelleen. Tai mikä sitten se kylkikään niissä on... :)

  Pirkko: Oih, Näsijärvi onkin upea! Nyt aamullakin sai taas ihailla sinistä pintaa, kun päivä valkeni aurinkoisena.

  VastaaPoista
 4. Selvästi kesä siellä! Ihanan kesän sini. :) Voi ei, olisipa ihanaa kun olisi kotiranta, jota tarkailla, ja kotivesi, johon pulahtaa.
  Täällä ei ole näkynyt enää jäitä merellä, mutta juuri tänään huomattiin, että tässä ihan lähellä on vielä lunta. Huh, onneksi ei sentään omalla pihalla!

  VastaaPoista
 5. On tässä veden äärellä asumisessa puolensa, pakko myöntää :).

  VastaaPoista
 6. Oih, kesä :D.
  Kylmää piisaa. Jospa se tästä lämpenis piakoin.

  VastaaPoista
 7. Kylmää tuntuu tosiaan piisaavan, tänään satoi räntää, kun suuntasin tyttären kanssa kuistin laajennukselle laattoja etsimään. Hieman hirvitti kesärenkaat, mutta onneksi ei sitä räntää sitten ihan mahdottomia määriä sentään tullut.

  VastaaPoista