sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Alkukesän aamutunnelmaa

Meillä on nyt ollut lainassa traktori erinnäisiä hommia varten. Yksi niistä töistä, jotka tehokkaammilla hevosvoimilla tehtiin on tuon tulevan pelikentän ja istutusalueen kääntäminen. Kunhan kello tästä vielä etenee sen verran, että traktorilla kehtaa alkaa pöryyttelemään, menen äestämään tuon läntin nurmen kylvöä ja istutusalueen valmistelua varten. Istutusalue on se tontin rajalle suunnitteilla oleva iso alue ja se tulee tuonne kuvan oikeaan laitaan. Muu alue jää vihreälle nurmelle ja se varataan pelailuun.

Aamulla kävin vihdoin ja viimein kasvihuoneenkin järjestelemässä talven jäljiltä. Ensimmäiset daaliat muuttivat nyt sinne sivurakennuksesta esikasvatuksesta. Suurin osa noista daalioistakin on menossa tuonne tulevalle istutusalueelle ja yksi veneeseen. 

Tähän tasanteelle on tulossa terassi tämän kesän aikana. Ja tietysti portaaat, jotta sinne terassille yleensä pääsee. Meidän ranta on melko jyrkkä ja uimaan meneminen aina hieman taiteilua ettei kaadu. Ranta sinänsä on matala aika pitkälle. Tässä olen sieluni silmin kuvitellut iseni jo monta monituista kertaa lukemassa lämpimänä kesäpäivänä leppoisassa tuulessa aurinkotuolissa maaten. Tosin onko se mahdollista tässä puuhapuistossa onkin sitten toinen juttu...

6 kommenttia:

 1. Puuhapuistossakin tarvitaan lekottelupaikkoja! Jo viiden minuutin lekottelu on aika ihanaa :-)
  Mahtava paikka tuo rantatasanne. Ehkä siihen voisi joskus sitten lisätä uimatikkaatkin...?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo terassinpaikka rannassa! Sinulla on oikea unelmien puuhapuisto siellä :)
  Mulla on kasvihuone vielä siivoamatta ja järjestelemättä, vaikka uutta kasvia olen jo vähän ovesta sisään tuupannutkin. Tänään se on tehtävä!

  VastaaPoista
 3. Saila: tuo on totta, eihän sitä muuten voisi puuhailun tuloksista nauttia :)

  Pirkko: tuo kasvihuoneen järjestely tuotti todella hyvän olon, varsinkin kun sinne sai vielä kevään vihereitä kasveja siirrettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin on. Tehty ja koettu myös täällä :)

   Poista
 4. Kylläpä oli monta blogitekstiä jäänyt taas väliin. Olenpa suorastaan kade tuosta, että teillä on ihan oma ranta :). Kuinka aikasin uskallatte veteen näin keväällä?

  VastaaPoista
 5. Ranta tuli oikeastaan vahingossa tässä mukana, emme aktiivisesti etsineet omarantaista paikkaa, mutta talo tuntui sopivalta meille. Siippa uskaltautui jo aikaa sitten järveen, jäät olivat vielä järvellä ja ranta sula. Minä tarkenen uimaan ehkä juhannuksen jälkeen, vilukissa kun olen :)

  VastaaPoista