torstai 8. syyskuuta 2011

Tuleva talvi ja myyrät

Mietin tässä uusien hedelmäpuiden istuttamista. Meille on tulossa hyötytarha talon  taakse ja sinne olen ajatellut istuttaa luumua, päärynää ja kirsikoita. Sekä siirtää karviaiset piharakennuksen takaa tuohon ja ehkä lisätä mustaherukkapensaita. Mutta ongelmana ovat myyrät. Niitä tällä alueella riittää, vesimyyriä siis. En oikein tiedä arvaanko talvea vasten enää mitään tuonne istuttaa, kun ne luultavasti ottaisivat osumaa tuolla. Mitä muut myyrien kanssa rinnakkaiseloa harrastavat tekevät? Pelkästään narsisseihin ja valkosipuliin en arvaa luottaa.

6 kommenttia:

 1. En osaa auttaa myyräasiassa ollenkaan, mutta sanonpa vain, että hedelmätarha kuulostaa ihastuttavalta! Toivotaan, etteivät myyrät ihastu siihen...

  Näin muuten matkalla samankaltaisen "veneistutuksen" kuin tässä sinun blogisi yläkuvassa on. Heti tulit mieleen. :) Yritän purkaa matkakuvia blogiinkin viikonloppuna, laitan sen venekuvankin, veneistutus on hyvä idea!

  VastaaPoista
 2. Ainahan myyriä tulee olemaan ja varsinkin nyt niitä näyttää olevan aika paljon. Eikä tilanne parane odottamallakaan, vaan kannattaa miettiä hyvää myyräsuojausta.

  Jos itse nyt olisin jotain tuollaisia istuttamassa, niin hankkisin ilman muuta jota ruostumatonta tiheäsilmäistä verkkoa maahankin, ettei myyrät pääsisi juuristoa järsimään. Riittävän iso kuoppa ja sinne verkko pystyyn estämään myyrän kulku. Ei myyrät yleensä kovin syvälle tunneleitaan kaiva, joten luulisin noin puolimetrisen verkon riittävän.

  Maksaa tuo verkon laittaminen, mutta sillä voi säästää kuitenkin arvokkaan puun.

  Lisäksi pitää muistaa myyräverkko myös rungon ympärille ja jänisverkko kanssa, ettei ne sitte syö latvoja.

  VastaaPoista
 3. Mä kuvittelen selviäväni narsisseilla ja laukoilla, joiden sisälle laittaisin sipulit. Oonkoos liian naivi... kissastkin ulkoilee vain häkissä jten ei paljoa auta...

  http://pirkko.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 4. Humpuukia nuo kasvivalinnat on. Ei myyrät narsisseja yleensä syö, mutta ei ne mitenkään myyriä karkotakaan.

  Hyvä myyräkissa on varmaan paras, mutta ei sekään kaikkia saa hävitettyä maan alta tunneleista.

  VastaaPoista
 5. Edellinen omistaja ehdotti tuon veneen polttamista ja kun joskus on reissun päällä silmiin osunut kuivalle maalle nostettu puuvene täynnä kukkia, en voinut antaa tuota juhannuskokkoon laitettavaksi.

  VastaaPoista
 6. Hm... olin muuten itse luottamassa myös noihin kasvivalintoihin ja narsissiin varsinkin. Viime syksynä tein yhden sipuli-istutusalueen verkkojen avulla ja siinä kyllä sipulit säästyivät. Hintaa toki tuli, mutta säästyi keväällä harmi sillä kohdin.

  Siltikin taidan jättää puiden istutukset vasta ensi kevääseen, täällä hanki on noussut kahtena viime talvena niin korkeaksi, että jänöt pääsetvät syömään varsin korkealta enkä usko nuorien puuntaimien kestävän sekä myyrien että jänisten hyökkäystä.

  VastaaPoista