torstai 1. syyskuuta 2011

Epäjärjestys

Tämän postauksen kuvat ovat epämääräisessä järjestyksessä, mutta eiköhän jokin tolkku taas Kuikkalan tontin tapahtumista saada. Tässä näkyy meidän etupiha, tuohon oikealle puolelle on tarkoitus tehdä perennapenkkejä. Ja olihan niitä tulossa tien toisellekin puolelle. Kunhan varasto saadaan remontoitua ja koko rakennus salaojitettua. Ei kuitenkaan enää tänä syksynä, alkaa virta hyytymään.
 En ole ihan varma kumpi tässä pitää toistaan pystyssä, harmaa uuhi tykkää kupsuttaa itseään puuta vasten ja muutenkin nojailla tuossa puun katveessa. Nyt alkavat lampailla olemaan viimeiset päivät meillä laiduntamassa, ruoka alkaa olemaan vähissä pellolla tältä kesältä. Ensi kesänä tulevat siipan mielestä uudelleen ja isommalla porukalla, sekä aikaisemmin. Hyvin ovat hommansa hoitaneet :)
 Tämä yksittäinen ruusu kukkii tyttären leikkimökin luona. Taimen ostin aika myöhään vasta viikkoa ennen juhannusta. Väri on kaunis, lajista ei mitään tietoa, kun pakkaus meni hukkaan. Toinen samalla kertaa ostettu ruusu taisi olla kuollut tapaus ainakin tältä kesältä, siinän ei ole tapahtunut mitään kasvua.
 Ja kasvihuone näyttää ulkoapäin tältä, tomaatit ovat viihtyneet hyvin ja satoakin on sieltä saatu. Maissitkin olen muistanut istuttaa ja niihin näyttäisi tulevan kaksi tähkää kuhunkin. Tosin matalaksihan tämä kasvihuone näytti heti jäävän, ainakin näillä kasvivalinnoilla.
 Paitsi basilikalle paikka on vallan mainio toistaikseksi. Kesti aika kauan, ennen kuin muistin nämäkin taimet istuttaa taimikasvatuksesta ruukkuihin asti. Syksyn kuluessa siirrän ruukut sisälle, jotta muistan noita käyttääkin salaatin ja muiden ruokien mausteena.
 Joskus aiemmin taisin kirjoittaa jotain näistä karkulaisista. Viime kesäiset kranssit viihtyvät hyvin ihan itsellään lehtikompostorin vieressä. Ihan hauska yllätys jonka taidan antaa kasvaa rauhassa.
 Ja se odotettu kukka, päivänpuna nupuillaan! Nämä ovat alkaneet nyt kukkimaan innokkaasti, hieman tarvitsivat lämpöä lisää kylmän jakson jäljiltä. Päivänsinen tilannetta en ole viime päivinä ehtinyt tarkastamaan, metsään ämpärin ja koiran kanssa tehdyt sieniretket ovat pitäneet minut tehokkaasti pois omalta pihalta ja myös blogien äärestä.

Keltainen gladiolus kukki näyttävästi harmaan saunan takana. Nyt tosin sade on sen jo hakannut maahan. Nämä ovat kyllä hienoja kasveja, joita tulen jatkossakin pihallani kasvattamaan. Ovat kauniita yksittäin myös maljakossa. Töihin olen välillä vienyt jonkin leikoksi leikkamaani pihan kasvin toimistohuonetta piristämään.

Pihalla olen kuitenkin ehtinyt kuvaamisen lisäksi myös lannoittamaan kasvit ja nurmen. Kalkitus taitaa jäädä taas keväälle, tarpeellinen toimenpide se kyllä olisi. Siippa on harrastanut pari iltaa raivaussahan kanssa tuolla talon takana ja kurittanut villiintyneitä pihlaja-angervoja. Vielä kun muistaisin itse käydä katsomassa miltä siellä nyt näyttää... Syksyinen metsäluonto on niin koukuttava!3 kommenttia:

 1. Kasvihuoneesi näyttää tosi viehättävältä paikalta. Ei mitään tusinatavaraa ;).
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 2. Virran hyytymistä on jo täälläkin havaittavissa;) Onneksi sitä ammennetaan ensi keväänä uutta! Ihana tuo ruusu, tykkään kovasti erikoisesta väristä. Ja kasvihuoneesi on mukavan näköinen.

  http://pirkko.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 3. Multasormi: Kasvihuone on tehty kierrätysperiaatteella, toimivuudesta ei ollut käyttöönotossa mitään takeita, mutta hyvinhän tuolla kasvit ovat viihtyneet. Kiitos kehuista :)

  Elämi matkat...: Minäkin ihastuin tuon ruusun väriin, nuo oranssin sävyiset ruusut ovat kiehtovia. Nyt vain toivon, että se selviää tulevasta talvesta ja kukkii ensi kesänä hieman runsaammin kuin yhden kukan verran :)

  VastaaPoista