sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Satokausi aluillaan

Kasvihuoneessa tomaatit ovat viihtyneet ilmeisen hyvin, vaikka kastelu on välillä satunnaista eikä lannoitustakaan tasaiseen tahtiin tipu. Ensimmäiset raakileet ovat kuitenkin ilmestyneet ja nyt voi alkaa odottamaan omia tomaatteja kasvimaalta saatavien salaatinlehtien seuraksi.

Meillä on pihan suurempi mylläys vielä tekemättä, mutta siltikin istutin keväällä erinäköisiä mukuloita ja sipuleita elätellen toiveita kukkapenkkien tekemisestä. Kasvihuoneessa saavat edelleen osa liljoista ja daalioista viihtyä. Nyt olen kyllä jo keksinyt paikan, johon nuo voisin istuttaa, mutta se kohta pitää ensin siistiä. Tapahtuu ehkä loppukesän aikana, tai sitten ei.

Ja siitä sadosta.... ensimmäiset omat mansikat ovat alkaneet kypsyä. Lajikkeen nimen olen jo autuaallisesti unohtanut. Kuitenkin tänä vuonna nämä ovat vasta maahan päätyneet ja näyttävät tuottavan yllättävän runsaan sadon. Nam!
Herukkapensaassakin on pientä punoitusta havaittavissa, kun oikein tarkkaan tiiraa yhden lehden alla olevaa terttua. Mihin ihmeeseen tämä kesä on livahtanut niin, että satokausi on jo käsillä?

 Ja se venho kesän 2011 kuosissaan. Keltaista markettaa, punaista neilikkaa, violetteja petunoita, valkoisia lobelioita, kohtalonkukkaa (uusi suosikkini) ja miljoonakelloa kera daalian.

 Veneessä kesäasukkaana oleva daalia tuntuu viihtyvän mainiosti, nuppuja on runsaasti ja kohta tuosta saa napata maljakkoon ensimmäiset kukat. Kasvihuoneessa olevat daaliat eivät ole lainkaan näin pitkällä kukinnassaan.
 Rantasaunan/puuvaraston kulmalle sijoitin joku aika sitten miljoonakellon koivupölkyn päälle. Toimii aika hyvin harmaata seinää vasten.

Saman rakennuksen takana on vanhaan ikkunan kehykseen sijoitettuna liuta gladioluksia ja muutama lilja. Puna-kelta-oranssia kukintaa odotellen... Saas nähdä jaksavatko kukkia tuossa multatilassa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kukka- ja satopaljoutta! Mahtavaa että heti saa mansikoistakin jo satoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saila! Kyllähän täällä pihalla mahtuu kasveja olemaan, ja mahtuu vielä paljon lisääkin! :) Pitäisikin taas nuo kasvikirjat kaivaa esiin hyllystä ja alkaa tutkailemaan tarkemmin mitä voisihin rentokohokkien ja tarharistikkien kaveriksi laittaa.

    VastaaPoista