maanantai 25. heinäkuuta 2011

Suuri saalistaja, maisemanhoitajia ja silmäniloa

 Kolli huomasi tässä joku aika sitten lähistöllä asuvan siilin pihamaalla. Sitähän piti sitten vaania ja seurata pitkin pihaa.


Tyttären kanssa teimme kukkakimput sisälle sadepäiviä piristämään. 

 Saunarakennuksen takana on villi ruusupensaikko koivujen katveessa. Ainakin toistaiseksi. Tämä on varsin kiva kohta pihallamme, hieman sivussa ja varjossa mutta silti kukkii aika runsaasti. 

Ruusuista tuli mieleeni, että eilen tanskalaisessa puutarhaohjelmassa sidottiin ruusujen oksia vaakatasoon, jotta ne kukkivat runsaammin. Mietin, että pitäisiköhän sitäkin kokeilla joku kerta...Ahkeraliisan kylvöt eivät menneet tänä vuonna ihan putkeen ja tässä kaikki saldo. Näiden pitäisi kukkia valkoisena. Odotan edelleen jännittyneenä, milloin kukinta mahtaa alkaa. Mitään merkkiä moisesta ei vielä ole havaittavissa.

Tämä lilja on aivan upea väriltään! En ole edes varma, ostinko tämän sipulit messuilta vai kaupasta. Syksyn aikana aion rakennella liljapenkin tuonne etupihan puolelle, mutta en vielä tiedä mahtaisinko tämän laittaa siihen vai haaveissa siintävään tummien kukkien istutukseen. On tämä puutarhaharrastus vaikeaa, kun mahdollisuuksia on niin paljon. 
 

Ja ne maisemanhoitajat ovat tässä. Kolme lammasta, kaksi valkoista ja yksi harmaa mamma. Tällä hetkellä niille on aidattuna puolisen hehtaaria pellolta, loput aidataan, kunhan nuo syövät ensin tuonkin palasen. Kesän aikana tuo kasvusto on noussut aika korkeaksi ja päivässä puhdistuva ala on melko pieni.

2 kommenttia:

  1. Oh, ihania maisemanhoitajia! Toivottavasti kuulemme pian lisää heidän työstään ja saamme tutustua heihin paremmin. Voisipa kaupunkiinkin ottaa kesälampaita, ottaisin heti.

    Lampailla ei näytä ainakaan olevan pulaa ravinnosta. Ihanan vehreää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vehreää meillä todellakin on, hieman liiankin vehreää joiltakin osin :), mutta päkäpäät näyttävät kuitenkin vallan mainiosti tuota mussuttavan :) ja varsinkin harmaa on kesy, tulee kädestä syömään jyviä. Nuo valkoiset ovat hieman arempia tapauksia, eivät ole vielä tottuneet meihin.

    VastaaPoista