tiistai 28. kesäkuuta 2011

Yläviistosta

Parveke ei ole meidän perheessä kovin aktiivisesti käytetty paikka, vaikka sinnekin olen kukkaistutuksia suunnitellut. Hieman huteran oloinen parveke ei houkuttele siellä aikaa viettämään joten kovin usein ei kamerakaan tule sinne mukaan. Tässä muutama kuva kuitenkin yläviistosta meidän takapihalta.

Tämä maisemahan aukesi tänä keväänä, kun rannasta raivattiin lävitsepääsemätön kuusikko pois edestä. Vielä on tuota puutavaran alkua pois otettavaksi. Mutta olkoot nyt toistaiseksi tuossa kuosissa. Tuonne pihan laidalle ei suuria istutusideoita ole, nyt nautimme lisääntyneestä piha-alueesta, kun nurmikolla kasvaneet kuuset on kaadettu pois edestä ja villiintyneet ruusutkin ovat saaneet muuttaa uuteen paikkaan.

Kasvihuone jää kivasti omepuiden taakse ja näyttää heti kovin pieneltä. Toisaalta, eipä siinä sisätilaa olekaan kuin 5,2 m2. Tarkan mitan sain selville, kun juurikangas levittyi sopivasti tuonne pohjalle.
Neidin leikkimökki (meinasin kirjoittaa kasvihuone...) jää pihan aktiivisimman osan nurkkaan suuren koivun juurelle. Nyt tuonne vierelle on istutettu kolme ruusua, kaksi jaloruusua ja yksi tarharuusu. Toivottavasti ne viihtyvät ja kasvavat kauniiksi ryhmäksi tuomaan väriä ja tuuheutta lisää leikkimökin vierelle. Sinisessä ruukussa on päivänsini, joka etsi paikkaansa tuulisina päivinä.

Juhannuksen aikana oli sopivasti virtaa taas touhuta pihalla. Istuttelin vihdoin ja viimein loput päivänsinet- ja punat ruukkuihin. Taimia tutkaillessani löysin rentokohokkeja. Joku aika sitten istuttaessani rentokohokkeja meidän kaivolle vievään rinteeseen mietin, että miten niitä taimia oli niin vähän, kun vain viisi löysin. Noh, nyt niitä sitten löytyi pöydältä lisää. Ja ikkunahyllyiltä. Sekä ulkoa talon vierustalta. Onkohan noita jo liikaa, kun ei muista mitä on mihinkin sijoittanut...

Juhannuksen kunniaksi kasvatin myös mainettani kylähulluna kykkiessäni järvessä ämpärin kanssa ja kiviä kerätessäni kukkapenkin reunalle. Kait sitä jollain tapaa pitää mainettaan kehittää =)

3 kommenttia:

 1. Tunnelmallista! Hauskaa, että kasvihuone ja leikkimökki ovat omissa sopukoissaan, omissa minimaailmoissaan. :)

  Minusta kivien kerääminen järvestä kuulostaa aivan järkevältä ja kaikin puolin ymmärrettävältä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Erilaisia tunnelmia haluankin tähän pihaan luoda. Meille on tulossa pari kivaa rauhallista sopukkaa, kunhan niitä ehditään tekemään. Sellaisia, jotka eivät ole niin esillä pihalla oleville.

  Nyt kun tuota pihaa on kolunnut, on edellisten omistajien projektejakin tullut esiin ja ilmeisesti myös joku muu on kiviä siirrellyt paikasta toiseen =). Lienee tarttuvaa tautia puutarhaharrastajille.

  VastaaPoista
 3. Teillä on niin kaunis pihapiiri ja maisema :) *huokaisee*

  VastaaPoista