tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kyytiä Tarmolle

Eilen sain kyytiini miesseuraa, Tarmo on hän nimeltään ja tehtävänään pitää kolme tyttöä tyytyväisenä. Toivottavasti suhteet ovat hedelmälliset ja saamme nauttia tulevina vuosina oman pihan tyrneistä. Tytöt sain äidin pihasta matkaani mukaan reilu viikko sitten.

Vihdoin ja viimein saimme istutettua maahan myös äitienpäivälahjaksi saamani kaksi alppiruusua. "Pohjolan tytär" ja "Hellikki" saivat paikkansa naapurien ja meidän välisen kosteikon läheisyydestä kuusten ja koivujen katveesta. Ja hyvin näyttävät viihtyvän, sillä kukintakin alkoi muutaman päivän sisään istutuksesta. "Hellikin" aukeavat kukinnot ovat upean punaiset! Näiden seuraksi aion vielä hankkia lisää alppiruusuja ja ehkäpä atsaleoitakin niiden juurelle. Siis joskus. Kuvat muuten ovat huonoja, kun oikea kamera on työpaikalla ja pelkällä kännykällä napsin noita otoksia. Kohta otan taas kunnon kuvaussessiot kotosalla ja napsin hieman parempia kuvia.

Pihamaalle tuli eräänä iltana kasa hiekkaakin, nyt on kasvihuone salaojitettu ja pääsen sen ympärille tekemään kukkapenkkejä. Tarmon lisäksi kuskasin eilen kotiin kolme kärhöä. Ei ole näköjään minulla viime aikoina ollut kauppareissua, jolla en olisi kukkia mukaani hankkinut... Tuo hiekkakasa ei kokonaan kulu yhden kasvihuoneen salaojitukseen, kokemukseni mukaan se kuitenkin siitä kuluu pikkuhiljaa pois. Siihen asti on tyttärellä astetta reteämpi hiekkakasa leikkipaikkana.


Ja niin, kauppareissuilla on tosiaan muitakin kasveja mukaan tarttunut.... Puutarhalla pyörähtäessäni ostin veneeseen tälle kesälle kukkia. Samettiruusuja, neilikoita, kohtalonkukkaa, miljoonakelloa ja markettaa. Niiden lisäksi pari persiljaa. Itseensä ottaneen basilikan siirsin keittiöstä ulkoilmaan ja elättelen toiveita sen henkiin heräämisestä. Daalia on ollut esikasvatuksessa sisällä kuten myös pienen pienet leijonankidat. Parempia kuvia tästäkinn luvassa myöhemmin. Ai niin juu, näiden lisäksi meidän pihaan on kotitunut neljä syreeniä (jälleen kotipaikkani pihalta), juhannusruusu (odottaa kyllä vielä istutustaan) sekä gladioluspenkki harmaan saunan seinustalle. Kesän etenemistä siis odotellessa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti