keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Oho, venähti päivittäminen

Tämä päivitys näköjään alkaa tunnelmakuvalla. Sateisia päiviä on viime aikoina riittänyt ja edellisen lämpöaallon sekä sateiden vaikutuksen on huomannut luonnossa nyt hyvin. Joka paikka on yhtä vihreää rehevyyttä täynnään.

Tunnelmakuvista todellisuuteen... Päivänsinet ja -punat ovat lähteneet mukavasti kasvuun. Jotenkin vain tämä alkukesä meni niin, etten tajunnut näitä erotella ja tukea kasvamaan ylöspäin. Tuloksena yksi hyllyllinen tiivistä köynnösnippua. Hetki meni näitä purkaessa ja setviessä.

Meillä tuntuu piha olevan aika tuulinen, joten sopivan suojaisan paikan löytäminen ei olekaan kovin helppo rasti. Viime kesänä kokeilin yhden pihaa reunastavan männyn runkoa käyttää kiipeilytelineenä päivänsinelle. Ei toiminut. Eilen sijoitin yhden ruukun portaiden kaiteen viereen. Liikaa tuntui tuuli riepottelevan köynnöstä siinäkin. Nyt kokeilussa on tyttären leikkimökin aidan reunus.


Keväällä oksasaksien kanssa kävin viime syksynä istutettuja syyshortensioita kurittamassa. Ainakin toistaiseksi näyttävät viihtyvän lyhyemmässäkin olossaan. Nyt en noita aio hetkelleen leikellä, saavat kasvaa ja voimistua. Nämä syyshortensiat ovat meidän tulevan "kukkametsän" reunalla. Leikkimökin takan on kätevän kokoinen kappale tonttia, jonne ei oikein mitään muuta käyttöä ole. Sinne päätin sijoittaa syreenejä, nämä syyshortensiat sekä lumipallon (vielä kaupassa). Ja ehkäpä joitakin muita sopivia pensaita/puita.


Ja tässäpä tämä melkein valmis kasvihuone. Kuvaa ottaessani ei vielä ympäristö ollut siistitty. Nyt sekin on tasoitettu, multaan kylvettu nurmensiemen ja tuonne valkoiselle sivuseinän osalle istutettu kolme kärhöä. Kasvihuoneen edessä ovat heikosti kukkineet omenapuut sekä tammi. Tuo tammi aiheuttaa minulle välillä harmitusta, kun alimmat oksat ovat niin matalat, ettei sinne ruohonleikurilla näppärästi pääse eikä tuo ryöminen kitkemäänkään oikein suosikkipuuhiini kuulu. Mutta hieno puu muuten.

Nyt alkaa olemaan aikalailla selvillä millaiseksi pihan on tarkoitus muodostua. Noinniinkuin pääpiirteissään. Todellisuushan voi olla aivan toinen sen jälkeen, kun olemme saaneet isoimmat muutokset toteutettua.

2 kommenttia:

  1. Eipä ihme noissa tunnelmissa, että blogi unohtuu. :) Ihanan rauhallisen, vehreän ja kauniin näköistä.

    Ovatko Tarmo ja Tytit kotiutuneet hyvin? Oma tyrniviljelmä olisi kiinnostava, jos olisi sellaiselle sopiva paikka.

    VastaaPoista
  2. Tuo rauha on vain nimellistä, maalaiskylän elämä kun ei kuvista kuulu :).

    Tarmo voi oikein hyvin ja Tyteistä kaksi mainiosti, kolmas on ottanut itseensä muutosta n. 80 km pohjoisempaan lähtöpaikastaan. Odotan mielenkiinnolla tuottavatko nuo tänä vuonna vielä mitään, niiden pitäisi olla pölyttyneitä.

    VastaaPoista