maanantai 4. huhtikuuta 2011

Vanhoja punatiiliä hakusassa

Nyt kun lumet alkavat vihdoin sulamaan ja pitäisi tuo kasvihuone saaada oikeasti aikaiseksi, niin vanhat punatiilet ovat hakusassa. Jonkun verran niitä onkin tontilla, mutta taidan kyllä joutua kaivamaan kaikki nurkat ja muut jemmat, joista voisin niitä lisää löytää ja kasvualtaat saada rakennettua. Sellainen hieman rustiikkinen "sisustus" on kasvihuoneeseen tulossa. Jotenkin alkaa vain tuntua, että suunnitteilla olevat 7 m2 ovat jo nyt tehokkaasti täynnä, vaikkei muuta ole tehty kuin perustus. Itse asiassa nythän alkaisi olemaan aika hyvä aika kunnostaa vanhat ikkunat kasvihuonetta varten, hm...

Viime kesänä projekti oli tässä vaiheessa aika pitkään... Syksyllä sentään hieman eteni.

Viime aikoina on myös jonkinlainen visio tuolle vanhalle pellollekin alkanut muodostumaan. Viime syksyn raivaus jatkuu, kunhan lumi vielä vähenee. Raivausta motivoi hyvin myös aurojen tarve. Ne vanhaan, besalla käyvään harmaaseen ferguson -traktoriin sopivat aurat ovat keskellä lepikkoa. Ja auroja tarvitsen keväällä pellon kunnostukseen. Kaikkea jännää on tänä keväänä luvassa! Ja eiköhän siitä jokunen kuvakin saada blogiin laitettua. Äes sentään on piharakennuksen takana, joten pelkälle kynnökselle pelto ei jää. Ja niin, se visio tulevaisuudesta.... Hedelmäpuita, kasvimaa, mansikkamaa, herukkaa ja kukkapenkkejä. Hoidetun alueen taakse riukuaita ja sinne pari lammasta kesäksi laiduntamaan ja maisemaa kunnostamaan. Olen kysynyt myös eräältä mehiläisiä hoitavalta kyläläiseltä toisiko hän pellon toiseen laitaan pari mehiläispesää. Saas nähdä tuoko vai pitääkö itse lähteä mehiläistenhoitokurssille, jotta pölyttäjiä olisi riittävästi.

4 kommenttia:

 1. Talvella oli eräällä kaverillani tulipalo, jossa tiilinen lämpökeskus paloi ja hän silloin ilmoitti, että halukkaat voivat noutaa tiiliä palaneen rakennuksen raunioista.

  Paikka on jossain Riihimäen ja Lahden puolivälissä, onko se liian kaukana hakea?

  Jos haluat niitä käydä noutamassa, niin kysyn tarkemman osoitteen.

  VastaaPoista
 2. Himpura, hieman on turhan kaukana :(.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavilta kuulostavat suunnitelmasi! Onkin kiva seurata kasvihuoneen pystytystä. Minulla se on myös edessä, kunhan saan ensin taloni kuntoon. Tässä vaiheessa perehdyn vasta perustusten tekoon. Oletko muuten kirjoittanut perustusten teosta? (No, voinhan toki itsekin hakea blogistasi, höh, laiska ;-))

  VastaaPoista
 4. Enpäs ole mitään kirjoittanut, olen säästellyt noita juttuja ja kuvia varsinaisen rakentamisen ajalle :). Jos hyvin käy, niin kevään aikana tuosta jutun kirjoittelen, jos huonosti, niin ehkä vuoden päästä... On melko loivaliikkeistä tämä toiminta välillä... =)

  Ja tulipa mieleen viestistäsi, että pitää alkaa muistaa noita hakusanoja käyttää tässä blogittamisessa.

  VastaaPoista