maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kevätpuutarha ´11

Käytiin siipan kanssa katsomassa Helsingissä messujen anti. Ja tarttuihan sieltä taas kaikkea mukaan, kuten kaskinauriin siemeniä Maatiaisen osastolta, kolme kirjaa, nippu esitteitä, osastolla töissä olleen opiskelukaverin kuulumiset, 25 liljan sipulia ja 6 jaloangervon juurakkoa (pääsin siis vähällä monien muiden kantamuksiin verrattuna). Liljoista osa jäi äidin pihaa ihastuttamaan, iso osa tuli kotiin asti. Kellariin on noilla sipuleilla ja juurakoilla vielä matka odottamaan istuttamistaan.

Kellarista toin talvehtineet daalian juurakot esiin ja multaankin asti ne sain. Yksi multasäkki nimittäin paljastui lumien alta esiin... Ai miten niin talvi pääsi yllättämään???


Värejä ja kasveja oli näytillä kohtuullisesti, hieman ehkä jäin kuitenkin itse kaipaamaan enemmän piharakentamisen juttuja, vaikka olisihan niistä tietysti tietoa saanut ellei olisi kukkiin hullaantunut...

Kun kotiin asti pääsimme tuolta messu- ja mummolaretkeltämme, niin pihahommat odottivat. Viimevuotiset kaislat ja ajopuut saivat palaa pois ja samalla kulotettiin pieni alue rannan rinteestä. Toinen puoli on vielä kulottamatta, saas nähdä milloin siihen hommaan arvaa taas ryhtyä. Hieman oli turhan tuulista eilen tuohon puuhaan. Mutta hyvä tuli.

Ja vihdoin lumipeite on vähentynyt sen verran, että raivaussahan kanssa pääsi taas puuhiin. Pikkuhiljaa alkaa maisema tontin toiseltakin laidalta aukeamaan järvelle päin. Kaikki puut vain eivät enää raivassahalla kaadettavia ole, joten siippa saa teroittaa moottorisahan ja tehdä polttopuita muutamista kuusista. Saadaan rätisevää takkatulta ensi talvenakin.

1 kommentti:

  1. Ai sinäkin kävit messuilla! Samainen kaskinauris houkutteli minuakin, mutta otin vain Maatiaisen esitteen ja päätin, että voin ostaa siemeniä myöhemminkin, jos tahdon. Ja samoin minäkin laitoin daalian juurakot multaan viikonloppuna! :)

    VastaaPoista