lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kevättouhuja

Viime syksynä jäi osa rannasta raivaamatta, mutta kuluneella viikolla sekin on saanut kyytiä. Työpaikalla kahvipöydässä eräänä päivänä herätti hieman huvitusta, kun kerroin sen illan ostoslistastani, sukkahousut ja raivaussahan terä. Mutta kuuset ovat nyt väistyneet pois maiseman edestä, lehtipuita jätettiin tuomaan vähän näkösuojaa ja kasvamaan. Tällä hetkellä pihalla onkin somistuksena muutamien portaalla olevien narsissien lisäksi kasoja kaadettuja puita. Polttopuitakin on samalla päästy jo vähän tekemään eli ei pelkästään sormenpaksuista rimpulaa tuolla kasvanut.


Ja kyllähän sieltä paljaistui maiseman lisäksi jotain muutakin kivaa:



Tälle tasanteelle keksin jo käyttöä ja aloin näkemään sieluni silmin tässä puutarhan salaisen nurkkauksen. Katsotaan mitä tähän oikeasti keksin. Sen verran tiedän, että pihan laitaan rinteen yläreunalle istutan tyrniä, mutta tuonnehan saa tyrnipensaiden alapuolelle vaikka mitä kivaa tehtyä kasveilla ja puutarhakalusteilla.



Ja tämä puu, voiko olla romanttisempaa koivua, kuin järven ylle kaareutuva vanha valkoinen runko? Näistä kännykameralla räpsäistyistä kuvista ei välttämättä kovin hyvin tule esiin tuo pudotus veteen, mutta sitä on siinä kuitenkin.



Syksyn sipuli-istutuksista ei ole vielä mitään noussut esiin, ei vaikka kuinka joka päivä käyn tuossa kukkapenkin reunalla tutkimassa. Edes vanhat, aiempien omistajien istuttamat krookukset nurmikolla ole vielä näyttäneet itsestään mitään merkkiäkään. Tuo järvi taitaa hohkata kuitenkin aika paljon kylmää tänne. Ainakin sisällä tekee edelleen mieli lämmittää takkaa ja puuhellaa. Toisaalta ilma pysyy raikkaana, kun nurkista vetää tasaisesti ;)

1 kommentti: