maanantai 30. kesäkuuta 2014

Porrasprojekti

Talon ostimme reilut neljä vuotta sitten ja sen edessä oli käyttökelpoiset, joskin osin lahonneet portaat (hieman ristiriitaista, mutta vanhan talon iloja ja todellisuutta :)). Vanhojen portaiden tilalle haaveilin vähän isommasta porras-terassi-kokonaisuudesta, johon mahtuisi myös useampia ruukkuja eikä portaiden käyttö kärsisi. Nyt on niiden aika päästä työnalle. Perustukset siippani tekee ruuvipilareilla, jotka remonttikokonaisuuden vastaava mestari hyväksyi käytettäväksi.


Samalla tuosta kuistin ympäriltä vielä puuttunut salaojitus valmistui lapiotyönä. Ovelta on vain muutama metri järveen pudottavaan jyrkänteeseen ja jyrkänteen reunalla kasvaa isoja koivuja. Niiden juurien säästämiseksi kaivuria ei tähän kohtaan kovin suurella innolla haluttu kaivamaan. Toissapäivänä meillä kuljettiin sisään ja ulos vaihtelevan levyisiä siltoja pitkin. Ja kuten kuvista voi päätellä, olivat pienemmät rakennusmestarit menossa mukana.


Odotan jo kovasti uusien portaiden valmistumista. Yksi suuri syy on tuonne takapihan/sivupihan puolelle tulevan kaiteen viereen hankkimani kärhö, joka toistaiseksi on vielä ruukussa kasvihuoneen vieressä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti