tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kukkii, kukkii

Pari päivää sitten tuli taas kuvattua pihalla. Pitäisi joskus näinä kosteinakin päivinä käydä pihaa kuvaamassa, mutta yleensä tuppaa kamera tulemaan käteen vain auringon paistaessa. Välillä tuntuu, että kaikkialla muualla pihat ovat täydessä iskussa ja kukassa eikä meillä tapahdu mitään. Mutta eihän se nyt niinkään ole:


Laukkaa meillä on vähän siellä täällä ja ne ovat kukintansa aloittaneet. Noista kasvavat isot pallot ovat ihania!


Viime kesänä kylvin pussillisen illakon siemeniä ja syksyllä vain pienen osan taimista jaksoin maahan asti istuttaa. Kokeilin niiden talvettamista kasvihuoneessa, mutta keväällä taisin olla turhan laiska kastelija... Mutta syksyllä istutetut kukkivat nyt, tämä pionien ja tulppaanien kanssa samassa penkissä terassin äärellä.


Violettia syreeniä täällä oli pari pensasta jo valmiina ja nekin ovat kukintasa aloittaneet. Tuo nuppuvaihekin on mielestäni hieno, lupaus runsaasta kukinnasta.


Pelikentän laidalla on isompi istutusalue rakentumassa pala kerrallaan. Tulppaanit tuntuvat hyvin viihtyvän tuolla ja taidanpa niitä sinne ensi syksynä lisätäkin. Tulppaanien vieressä on muutama lilja nossut hyvään kasvuun. Tuohon oikealle puolelle nousee miekkaliljoja, rohtosormustinkukkaa, tsinniaa ja mitähän muuta sinne olenkaan kylvänyt... Nyt en edes muista.

Jaloritarinkannukset, syysleimut, akileijat (pihalla siirrettyjä taimia) sekä punaiset siankärsämöt ovat saman istutusalueen reunassa. Salkoruusujakin tuolla on, mutta taitavat taaskin jäädä ritarinkannusten varjoon, kun niille ei vielä parempaa paikkaa ole valmiina.

Olen tullut siihen tulokseen, että pihalla pitää olla useita istuskelupaikkoja, jotta ison pihan eri puolista muistaa nauttia ja yleensä ehtii huomaamaan. Taidan pyytää miestä askartelemaan tämän kesän aikana pelikentän laidalla olevan koivun alle penkin vanhoista porraslankuista.

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä pihaprojektejanne pitkästä aikaa, tämän kevään blogijuttusi olivatkin jääneet minulta väliin omien kiireiden vuoksi. Ihanan vehreää ja syreenin kukkanuput ovat todella kauniit.

    VastaaPoista
  2. Tätä vehreyttä onkin kyllä odotettu, ensin oli pitkä syksy ja sitten vielä pidemmältä tuntunut kevät. Talvea ei oikeastaan ollenkaan. Jotenkin vaikea uskoa, että kesä on jo täydessä terässä taas.

    VastaaPoista