tiistai 2. huhtikuuta 2013

Ei huolia, ei murheita...


...nimittäin puutarhanhoidosta. Pihalla näyttää tältä, kun olohuoneen ikkunasta pellolle päin kuvan räppäsin:

Tämä tuli mieleen, kun posti kantoi mainoskirjeen, jossa tarjottiin mahdollisuutta saada tavalla X kirja, joka paljastaa huolettoman puutarhan salaisuuden. No ei tuosta nyt muutenkaan huolta taida olla, joten ko. kirja saa jäädä muita ottajia odottamaan.

Ja toisaalta taas, minä haluan, että puutarha aiheuttaa tekemistä. Tosin tänä keväänä opintojen viimeistely aiheuttaa stressiä, mutta nekin pitäisi kesäkuulla olla kaikki ohi. Ja sitten saan remontin ohella keskittyä pihalla kupsutteluun. Ja ensi syksynä tehdä ihka uuden perennapenkin! Jeah! Ja sitten saan uuden terassin, johon rakennella ruukkupuutarhaa. Tai siis toki koko perhe sen terassin saa, eikun talo, tai jotain... Ääh, olisipa jo kesä.

Liekö sitten tuo stressi syynä kuistin ikkunalaudan väljyyteen. Siellä on vasta tomaattia (kolmea eri lajia toki) ja violettia basilikaa. Meinasin jo menettää toivoni tuon basilikan kanssa, mutta viimeisten kahden päivänä aikana on itäminen tapahtunut. Violettia pestoa odotellessa!

Daaliat pitäisi tuoda kellarista esiin ja laittaa multaan, mutta multa on vielä kaupassa. Jospa tässä lähipäivinä jo aktivoituisin senkin kanssa. Ja kesäkukkien, kiirehän tässä tulee taas. Ahkeraliisat, päivänsinet, tsinniat, leijonankidat, punarevonhännät ja ties mitkä muut odottavat vielä kylvämistään. Noh, päänsärky siirsi sen(kin) homman tältä päivältä hamaan tulevaisuuteen.


Päivän kipaleeksi käynee tämä Tuure Kilpeläisen `Valon pisaroita`, 
jotenkin niin kevääseen sopiva, 
kevät tuntuu tulevan pisara kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Oi, minulla on paljon pienempi kevätohjelma, kun en harrasta kesäkukkia.. ainoastaan niitä, jotka voi kylvää suoraan ulos ja jotka tulevina vuosina kylväytyvät itse ;-) Voi vain keskittyä maasta nousevien piippojen mittaamisen millimetriviivottimella.
    Tsemppiä loppurutistukseen! Violetti pesto kuulostaa mahtavalta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saila! :)

    Minä olen melkoisen hurahtanut noihin kesäkukkiin, niitä pitää olla ja paljon. Tai ehkä niiden määrä sitten vähenee, kun olen saanut parit perennapenkit tehtyä eli joskus suurimpien taloremonttien jälkeen. Siihen asti on kevät siemenpuuhien täyttämää.

    VastaaPoista