maanantai 18. maaliskuuta 2013

Lisää kylvöjä


Sunnuntaina ehdin taas kylvöpuuhien pariin. Esikoinen, 7 v. teki sanomalehden suikaleista potteja, joihin kylvettiin violettia basilikaa. Nämä siemenet ovat jo vuoden takaisia hankintoja, mutta jäivät vuosi sitten kylvämättä. Jospa tänä vuonna saisin violettia pestoa tehtyä.

Tomaatteja on taas tullut koulittua, yhden tai kaksi heikointa taimen alkua raaskin laittaa pois, mutta muut pääsivät omiin purkkeihinsa. Ja kylläpä noita näyttää olevankin, ´Tigerellan`itävyys tuntuu ainakin olevan hyvä, pussissa oli hirmuisesti siemeniä luvattuun taimimäärään verrattuna. Saanpa ilahduttaa taas ihmisiä keväällä taimilla. Amppeli- ja kirsikkatomaattia sen sijaan tuntuu tulevan aika vähän, mutta eiköhän noista omaksi tarpeeksi ole kuitenkin.

Yöt ovat olleet järjettömän kylmiä, onneksi päivällä sentään lämpiää mukavasti ja jäällä on voinut liikkua. Talven hiihdotkin taisi tulla tuplattua viikonloppuna, kun mies ehti käydä hiihtelemässä metsäsuksilla latu-uralle pohjaa ensin. Tuosta auringon lämmöstä päätellen se kevät on todellakin tulossa.

2 kommenttia:

  1. Täällä Helsingissä oli tänään aivan hyytävä tuuli. Mullakin on tomaatintaimet jo koulittu. Basilikakin itää..

    VastaaPoista
  2. Täälläkin tuuli otti järveltä voimaa eikä jäälle hiitelemään tehnyt mieli, joten voin kuvitella Helsingissä olleen vielä paljon kovemman viiman.

    Basilikan aion laittaa kasvihuoneeseen kevään lämmettyä, saa siellä olla lämpimässä sitten ja toivottavasti kasvaa nopeasti. Jos nuo nyt edes itävät...

    VastaaPoista