perjantai 28. joulukuuta 2012

Pikakelaus kesään 2012, osa 5. Sarja päättyy.


Omenapuista suurin tuotti satoa, reilut 10 omenaa saatiin. Meillä ei siis omasta takaa ollut samaa ongelmaa kuin muilla, omenoita ei omalta pihalta tulvinut. Hieman olen miettinyt pörriäisten vähyyttä ja puoliksi tosissani pohtinut mehiläispöntön laittamista pellon laitaan.


Tällä tontilla on paljon marjapensaita edellisten asukkaiden jäljiltä, mutta ne ovat vuosien saatossa päässeet villintymään. Punaherukan alle piiloutunut karviainen päätyi muuttokokeilun kohteeksi.Vanhaa pensasta pienennettiin jakamalla sitä ja istuttamalla nämä aivan uuteen paikkaan. Marjapensaiden alta löytyi parasta kasvualustaa, mitä tällä savimaalla on, joten mustaa multaa siirrettiin näiden jako-osien mukana uuteen paikkaan.


Kivikkoakin olen hieman taas laajentanut. Tuon mustalla mullalla olevan alueen koko on vajaa 1m2 ja siinä on nukkahärkkiä sekä jotain  muuta. Sen jonkin muun nimen tunnun unohtavan lähes joka kerta. Ja nyt itseasiassa tuli mieleen, että olenkohan jo laittanut tämän kuvan ennenkin. Noh, kertaus on opintojen äiti ja sitä rataa. 


Syksyllä oli useana aamuna kaunis usva ja joskus siitä tuli jopa saatua kuva napattua. 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päätetään raportti kasvukaudesta 2012 ja siirrytään suunnittelemaan kasvukautta 2013. Ensimmäinen siemenluettelokin tuli jo postissa.

2 kommenttia:

  1. Kesä on tulossa, oikein kohinalla!

    VastaaPoista
  2. Niin tulee! Tänään jo tippui räystäistä vesi ja mietin, että kolmen kuukauden kuluttua ovat lumet jo vähentyneet huomattavasti :) ...en tosin vielä ole suksia jalkaan saanut, mutta ehkä senkin vielä ehtii...

    VastaaPoista