lauantai 22. joulukuuta 2012

Pikakelaus kesään 2012, osa 4.

Ulkona on pakkasta. Yläkerran  parveke  odottaa lumien lapioimista, jotta petivaatteet saisi tuulettumaan. Joulua tehdään pikkuhiljaa ja maisema on luminen. Kierros  blogeissa siirsi ajatukset kuitenkin taas kesään (no välillä olen suunnittelut uusien suksien ostamista). Joten kierros Kuikkalan kesään 2012 jatkukoot.

Mies  aloitti portaiden rakentamisen rantaan. Kesän aikana tehtiin kuistin laajennusta, joten ihan ei aika ja energia kaikkeen riittänyt, mutta järveen pääsee nykyään ilman kompuroimista kivien päällä.


Ja tästä alla olevasta kuvasta näkyy tulevan terassin suunta. Tuo terassi tulee levenemään jonkin verran aiempien omistajien tekemälle tasanteelle. Siihen on siis tulossa lekottelupaikka, joka on hieman piilossa muulta osalta pihaa.


Portaille on tulossa myös kaide oikeaan  reunaan ja tuohon tasanteelle. Kaiteen viereen olen suunnitellut istuttavani mahdollisesti jotain matalaa havukasvia. Vieressä kun on iso mänty ja kohta on aina varjossa.

Portaat todettiin kesän aikana mainioiksi, niillä on istuskeltu muuten vaan. Perattu mustikoita, kuivatettu mattoja ja tietysti niitä pitkin on kipaistu saunasta järveen.

Tämä kipale on ehkä hieman ennenaikainen valinta tähän kohtaan, mutta ennenkuin vaivutaan joulun hartauteen, suklaakoomaan ja turvotaan joulun herkuista paksuiksi, voi hetken siirtää ajatukset toukokuun kieppeille:

3 kommenttia:

 1. Jee, ihana kesäbiisi!!! :-D Ou jee.
  Portaat näyttävät juuri sellaisilta millä tekee mieli istuksia järvimaisemaa ihaillen. Ja sitten kun tasanteelle voi vielä viedä lekottelutuoleja... aah kesä! Laineiden liplatus ja aurinko :-)
  Ai niin, mukavaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Ihana järvenranta ja komeet portaat :)

  VastaaPoista
 3. Saila: biisi on todella mainio. Aina tulee hyvälle tuulelle, kun sen kuulee. Mukavaa joulua sinnekin! :)

  Pirkko: Kiitos :). Mies ei ihan tyytyväinen portaiden yläpäähän ole, kun betoni murtui het alkuunsa. Mutta eiköhän tuohonkin kohtaan löydy kiviä tilalle.

  VastaaPoista