sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kesän tuntua aamutuimaan

Tänä aamuna koiran kanssa kävelyllä tuli ensimmäisen kerran kesän tuntua. Aurinko lämmittää, keli on mitä upein, linnut laulavat ja maa uhkuaa kasvuvoimaa. On tämä hienoa aikaa!

Meidän kosteikko on tällä hetkellä pieni lampi. Tai siis aika paljon normaalia isompi lampi, kiitos sulamisvesien. Nyt jos olisin noheva ja ehtivä (mitä en ole, koska yritän tehdä opiskeluhommia oikeasti enkä bloggailla) kävisin merkitsemässä mihin asti tuo vesi nousee keväisin. Tämä siis sen takia, että osaamme jossain vaiheessa tuota kosteikkoakin sitten kunnostaa ja miettiä sopivia kasveja. Vaikka näyttäväthän nuo koivutkin selviävän jokavuotisesta tulvasta.

Aamulla kävin nykäisemässä alppiruusujen päältä pois suojukset. Toinen niistä oli ottanut itseensä tässä kevään aikana. Se oli kyllä vielä kauniin vihreä, kun kävin helmikuulla peittelemässä ne, mutta nyt oli osa lehdistä ruskettunut ja nuputkin kärsineet. Aina ei ilmeisesti voi onnistua. Toinen oli kyllä oikein terhakka. Nuo saavat tänä keväänä lisää seuraa, kunhan taimitilaukseni tulee ja kaksi uutta alppiruusua saapuu Hellikin ja Pohjolan neidon (vai tytär) seuraksi.

Nyt kaipaan pihalle väriä tähän tyyliin:

Kuva on Wagenerin ja Vollrathin "333 Ideen für Balkon & Terrasse" -kirjasta. Ihana kuvakirja ja saksankielentaitoakin saa treenata tuota selaillessa.

Nyt meillä on kuistin laajennusremppa alkanut, tänä kesänä saadaan meille uudet portaat ja pieni terassi tuohon ulko-oven edustalle. Olen jo etukäteen varmistanut, että portaat tulevat olemaan riittävän isot ruukkuasetelmille.

2 kommenttia:

 1. Kesällö ei tahdo muistaakaan, millainen lampi kostean kohdan paikalla on ollut! Kuvista sitä sitten ihmettelee. Koivu kyllä kestää jonkin verran märkiä olosuhteita, lähes yhtä hyvin kuin leppä. Todella hieno ja monipuolinen kosteikkopuutarha löytyy muuten Tampereelta Hatanpään arboretumista, jos joskus käytte sielläpäin.
  Ihanat pastellivärit kuvassa! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Nuo värit ovat todella makeat ja keväisiä. Huomenna pitää hakea tuohon portaalle joku ihanan värikäs ruukku ja siihen esikoita, orvokkeja ja jotain muuta kivaa :)

  Hatanpään arboretumissa olen reilut kymmenen vuotta sitten käynytkin, mutta en sieltä kosteikkoa muista. Täytyypä käydä uudelleen. Se puisto on kyllä kiva paikka.

  Aurinkoista sunnuntaita sinne eteläänkin! :)

  VastaaPoista