sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen asioita

hyvän mielen asioita -haaste

Pirkko Elämää ja elämyksiä -blogista lähetti minulle haasteen.

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa  (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).

Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen). 

Kevät: piha alkaa olemaan kokolailla paljas ja lunta on laikkuina. Sorsat ja joutsenet ovat tulleet taas kesänviettoon.

Piipot: vihreitä pieniä piippoja nousee siellä täällä ja koska en ilmeisesti muista mihin olen sipuleita syksyllä istuttanut, niin tuolla pihalla kulkiessaan pitää olla varovainen välillä.

Työpäivien vähyys: enää 36 työpäivää ja sitten pääsen lomalle. Jeah! 

Remontin suunnittelu: kahden vuoden asumisen jälkeen laitamme tänä keväänä kuistin laajennuksen toteutukseen. Samalla saamme hieman isomman eteisen ja siivouskaapin. Että ihminen voikin iloita imurin, mopin, ämpärin, rättien ja siivousaineiden omasta paikasta!
 
TES:n muutos: kaksi lomapäivää lisää vuodessa! 

Vahvistuvat taimet: kuistilla taimitehtaalla on tänä vuonna yllättävän rauhallista, olen panostanut suorakylvettäviin ja mukuloihin aiempaa enemmän. Nuo muutamat kylvetyt selvisivät lähes viikon lomasta kastelumaton avulla ja vahvistuvat koko ajan.

Kukkiva pelargoni: talvetin ensimmäisen kerran pelargonin ja nyt yksi noista talvetuksesta selvinneistä kukkii jo! En ole siis ihan tumpelo :)

Avartunut piha: sunnuntain tuulet ja tuiskeet eivät olleet se kaikkein inspiroivin keli pihapuuhiin, mutta tulipahan siipan kanssa raivattua pihaa lisää. Valon määrä lisääntyi huomattavasti, nurmikon leikkuu tulee olemaan helpompaa ja käytettävää alaa löytyi lähes aari lisää. 

Pihan monimuotoisuus: meillä on iso tontti (2,2 ha) ja täällä monta kohtaa, jonne voi tehdä vaikka ja mitä. Löytyy paahteisia paikkoja, varjoisia paikkoja ja kosteita paikkoja. On peltoa, metsää ja järvenrantaa. Ja puoliso, joka jakaa haaveen monipuolisesta pihasta ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Tänään suunnittelimme rantatörmälle aiemmin vain puheissa olleen terassin muodon ja mallin. Ja vähän puiden kaatamista pellolta sekä marjapensaille paremman paikan. 

Hyvä ruoka: lähellä kasvatettu hereford-naudan paistijauheliha odottaa pääsyään paistinpannulle ja lautaselle spagettikastikkeena. Hm... nyt tulikin niin nälkä, että taidan mennä laittamaan ruokaa...

Olen todella huono lähettämään näitä haasteita eteenpäin ja taas olen ollut blogimaailmasta hieman sivussa, niin en tiedä ketkä blogitutuista ovat tämän jo saaneet, joten en taida jatkaa tällä kertaa eteenpäin. 

Mukavaa sunnuntaita vaikka se kylmä ja tuulinen ainakin täällä on!

1 kommentti: