perjantai 19. elokuuta 2011

Typensidontaa

 Sinimailanen on aika mukavan näköinen kasvi pelloilla. Etujakin tuolla kasvilla on, vaikkei viljely ehkä niitä helpoimpia olekaan, seisovalle vedelle arkana ei sovi joka peltoon, mutta sen typensidontaominaisuudet ovat hyvät. Minulla on haaveissa saada muutettua etäisesti peltoa muistuttava ryteikkö taas oikeaksi pelloksi ja tätä voisi sinne kylvää muiden nurmikasvien sekaan, varsinainen laidunkasvi sinimailanen ei taida kuitenkaan olla.

 Ja värihän on juuri minun mieleen, tummat sävyt kasveissa ovat kiehtovia. Sinimailasen varsi on melkoisen napakka.

Juuri vahvistuu vuosien myötä, tämä on kaksivuotiaan kasvin juuri, jossa nuo valkoiset täplät lienevät typensidontaa hoitavia juurinystyröitä.

Lisää sinimailasesta Medicago sativa L.


2 kommenttia:

  1. Mahdoton juuri! Olen vähän lukenut tuosta typensidotajutusta, mitä hernekasvitkin tekee ja kiinnostaa. Epäilen nimittäin että puutarhani kasvien liiallinen vaaleus on typittömyyttä.
    http://pirkko.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Nuo typensitojat ovat mielenkiintoisia kasveja ja omassa työssäni niihin tulee törmättyä koko ajan. Pitäisi jostain saada kuva vanhemmasta sinimailasen juuresta ja katsoa miltä se näyttää tuon kaksivuotiaan rinnalla. Apilat ovat muuten myös typensitojia.

    VastaaPoista