maanantai 1. elokuuta 2011

Harmaata seinää

Tämä on meidän rantasaunan takaseinä. Sauna ei ole käyttökunnossa, sillä käyttämättömät vuodet ovat tehneet sille temppunsa. Mutta ehkäpä jonakin päivänä nämä suorat hirret saavat vielä lämmentä sisäpuolelta. Sauna lienee 1930-luvulta, jolloin talokin on rakennettu.  Tuo vuosien harmaannuttama puu on aika inspiroiva tausta kasveille. Odotan innolla, että tuolla taustalla olevat gladiolukset ja liljat alkavat kukkimaan tuota seinää vasten.

Piha-asiaa... syyshortensiat ovat alkaneet muodostaa ensimmäisiä kukintoja. Joko nyt oikeasti on syksyä ilmassa? Tai taitaahan sitä olla, aamulla töihin lähtiessä oli pyörän selässä ikävä käsineitä, pitkiä trikoita ja ohutta pipoa korvien suojaksi kypärän alle. Mutta hiki se edelleen tuli, kun nurmikkoa leikkasin illalla, joten ilmeisesti taidetaan olla kuitenkin kesän puolella, sillä tuo lämpö ei ainakaan mistään toppa-asusta johtunut.

Eilen tuli taas yksi remppa/rakennusprojekti eteen. Sitä ei kyllä oltu nyt suunniteltu ollenkaan tuolla lailla tehtäväksi, mutta pakko kait tuo on tehdä. Piharakennuksen varaston osalta on sokkeli halkeillut. Nyt sitten toinen päätyseinä on alkanut pullistelemaan, joten tuohan on korjattava koko helahoito suhteellisen lyhyellä varoitusajalla. Luvassa on siis varaston tyhjennys ja sotkuinen piha, purkuhommia, lapiohommia, valuhommia, muuraushommia, rakennushommia ja maalaushommia. Se hyvä puoli tuossa on, että samalla kertaa saadaan salaojitus tehtyä. Ulkovuorausta ei kyllä olisi vielä tarvinnut pahemmin mennä sorkkimaan, mutta tuleepahan tehtyä sekin, isolta osalta onneksi selviää maalauksella. Ja parasta on tietysti se, että saan suunnitella perennaistutukset, kun tuo remontti on tehty. Kunhan vain keksimme miten sijoitamme autokatoksen tuohon lisäksi...  Ja nyt vasta tajusin, että se iso jasmike, jonka vasta löysin on uhattuna! Himpura.

2 kommenttia:

 1. Tuo vanha hirsiseinä on niin kaunis! Ja tosiaan, siitä tulee mitä parhain tausta kukille.

  Minä taas olen ihmetellyt, että meidän syyshortensiassa ei näy mitään kukkiin viitttaavaakaan, vaikka muualla ilmeisesti näkyy. Veikkaan, että peuroilla on osuutensa tähänkin asiaan. :(

  Ex tempore -remppaprojektinne kuulosta aikaa suurelliselta. Huh, tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Juuh, aika suurellinen se on :(. Valitettavasti. Alunperin piti vain kaivaa maapohja tasaiseksi ja valaa siihen betonilattia. Mutta sitä saa mitä tilaa, työleirin ostimme :). Hauis on kaivautunut esiin viimeisten puolentoista vuoden aikana ja töistä tulevat niskajumit muuttuvat ihan muiksi jumeiksi, kun kotosalla touhutaan.

  Peurat osaavat kyllä tehdä temppunsa kasveille, harmittaisi kyllä itseäkin moiset kukkien herkuttelijat.

  VastaaPoista