lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Lumet alkavat pihalta hupenemaan vauhdilla. Keittiön ikkunan alla olevat pensaat ovat jo tulleet esiin. Linnut laulavat ja keli olisi leppoisa, ellei tuo viima olisi vielä kylmänoloinen.

Vielä puuttuu pari ikkunalautaa ja sitten on kuistin taimetuspaikka valmis. Ensimmäiset taimet odottavat koulimistaan ja seuraavia voisi alkaa kylvämään. Ahkeraliisat eivät ole yhtä nopeita itämään kuin nuo tarharistikit olivat. Tosin niistä on vielä osa itämättä.

Kaupassa käytäessä oli pakko ostaa kotiin tulppaaneita. Ovat kotona ensimmäiset. Työpaikalle vein aikaa sitten ensimmäiset. Tulppaani kuuluu suosikkikasveihini ja odotankin innolla miten viime syksynä istutetut sipulit lähtevät kasvuun. Samoin odotan noissa ruukuissa kasvavia sipuli-istutuksiani. Vihreitä alkuja on noussut mukavasti. Hieman huolettaa miten kaikkein tiiviimmin istutetun ruukusta kaikki kukat pääsevät esiin, tuli sen verran tiuhaan sipuleita laitettua. Lannoitus taitaa olla kova sana sen ruukun kohdalla vaikkei multakaan ravinneköyhimpiä ole.

Kissa ei oikein tahdo hyväksyä kohtaloaan joutua pysymään sisällä ja pois kuistilta. Aina jätkä livahtaa kuistille, kun mahdollisuus tulee. Tänään löytyi taas multajämiä, kun istutukset ovat joskus lattialle kierähtäneet. Me emme ole vieläkään löytäneet yhteisymmärrystä siitä, saako ikkunalaudoilla istua vai ei.

1 kommentti:

  1. Parempi on vaan uskoa heti alkuunsa, että kissalle pitää aina jättää ikkunalaudalle tilaa, että pääsee katselemaan maisemia! ;)

    VastaaPoista