perjantai 4. maaliskuuta 2011

Hips, tips

Tänä iltana aion liimautua taas tv:n ääreen klo 18.30 ja keskittyä FST:llä näkyvään Drivhusdrömmar -ohjelmaan. Vasta viime viikolla muistin tämän ohjelman ja puolet sarjasta jäikin katsomatta, ainakin tältä erää. Koska se oma kasvihuone on vielä lähinnä osina (paitsi perustukset) ja osa tarvittavista vermeistä kaupan hyllyllä ostamista odottamassakin, on minulla aikaa suunnitella tarkempia yksityiskohtia tulevaan rakennusprojektiin. Jostain pitäisi löytää vanhoja punatiiliä, omat varastot niiden suhteet ovat hieman vajavaiset ja niille olisi käyttöä varsin paljon tuon projektin yhteydessä.

Noissa aiemmissa postauksissa laitoin kuvan raivattavasta pusikosta pihan suunnalta. Tässä sama puska järveltä päin:


Ei näytä kovin pahalta, onneksi. Kivikkoa on kyllä luvassa tuossa kohdassa taas.

Eilen olivat ensimmäiset tarharistikit itäneet! Hurjan nopeasti ovat ottaneet alun kasvulleen. Ainakin siemenpussissa luvattiin itämisajaksi 2-3 viikkoa. Minulla taitaa olla hieman turhankin lämmin paikka, nyt kun aurinko on monta päivää paistanut ikkunalaudalle. Viime keväänä päivänsinet saivat lämpöhalvauksen samassa kohdassa, kun olin päivän verran poissa niitä kastelemasta. Pitänee miettiä jotain verhosysteemiä siihen.

Kohta pääsen levittämään kylvöksiäni myös olohuoneeseen, kunhan ikkunat saadaan listoitettua loppuun ja ikkunalaudat paikalleen. Kissa tosin huolettaa hieman, kun hän ei ymmärrä, etteivät multa-asiat ole
A) vessoja
B) hyppypaikkoja
C) lattialle pudottamista varten.
Jonkin verran olemme joutuneet asiasta neuvonpitoa pitämään, eikä se vain tunnu kollin päähän menevän. Kollilla tuntuu nyt olevan ainoastaan kevät mielessä.

4 kommenttia:

 1. Kissat on kyllä varsin omapäisiä tapauksia ja hyvä niin, tietenkin tietyissä rajoissa.. :)

  Miun kissa on isän jo opettanut omille tavoilleen ja pomputtaa isää surutta. Hyvinhän se sujuu kun kummallekin järjestely sopii paremmin kuin mainiosti. ;)

  Kasvihuoneunelmia on ollut niin piristysruiske lumen keskellä, tulisipa muitakin puutarhaohjelmia (nyt kun vielä muistaa ja ehtii katsoa..).

  VastaaPoista
 2. Ainiinjuu... meniköhän tuon sarjan viimeinen osa jo. Onnistuin katsomaan osan 5/6 perjantaina, aiemmat menivät sivu suun :-S
  Teillä on niin i-h-a-n-a-n näköinen paikka, tuolta jäältä katsottuna ihan unelma. Voi että. On niin mahdottoman hienoa ja ihanaa, että joku ihan tuntematonkin, pääsee toteuttamaan unelmaansa. Projektejasi on kiinnostava seurata.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Saila! Tämän paikan löytäminen oli ihan yllättävä onnenkantamoinen :)

  Ja quu, kissat, ja myös koirat, ovat kyllä aika mestareita tuossa ihmisten pompottamisessa :). Puutarhaohjelmia olen itsekin kovasti kaivannut. Onneksi kevättalvella on sentään messuja joissa käydä uusia ideoita hakemassa.

  VastaaPoista
 4. On kyllä mahtavaa kun saa asua niinkuin haluaa :) Nautiskellaan... kevään jatkoa!

  VastaaPoista