torstai 4. kesäkuuta 2015

Haastevastauksia

Kurjenkello pompsautti puutarhakysymysten haasteen minulle, joten nytpä tulee vastauksia :), melkoiselle viiveellä tosin.


1. Noudatatko puutarhasuunnittelussa tarkkaa ja harkittua suunnitelmaa vai menetkö enemmän inspiraation ja fiiliksen mukaan?

Juu, suunnitelma on, isoille linjoille lähinnä. Perennapenkin sisältö todellisuudessa muuttuu paperille suunnitellust eikä aikaa tarvitse kulua viikkoakaan...

Pihan isot linjat ovat selvillä, yksittäiset kohdat vedetään inspiraatiolla.


2. Onko puutarhassasi jokin vitsaus, josta haluaisit eroon?


Rönsyleinikki, jättiukonputki, metsä(?)korte, mitä noita nyt on...3. Minkä kasvin kanssa olet onnistunut erityisen hyvin?


Kauan aikaa sitten parvekepuutarhurina onnistuin ahkeraliisan kanssa. Sen jälkeen se ei olekaan onnistunut. Tämän vuoden kylvöksistä näytti itävän viisi siementä, jotka edelleen jurovat. 


4. Miellyttääkö sinua enemmän runsas ja rönsyilevä tyyli vai selkeä ja moderni tyyli?


Hm... riippuu ympäristöstä. Omalla pihalla runsaus on luonnollisempaa. Jos kotina olisi kivitalo, niin hakisin pihallekin toisenlaista ilmettä. Talo näyttää melko perinteiseltä puutalolta edelleen, vaikka ilme on muuttunut rintamiestalosta hieman ajattomammaksi. Tämähän on rakennettu jo 1930 -luvun alussa ja sen jälkeen moneen kertaan muokattu eri suuntiin. 5. Jos saisit valita minkä kasvin vaan pihallesi, minkä ottaisit? (Unohdetaan nyt kasvivyöhykkeet yms.)


Paha, paha kysymys. Magnolia, persikka ja sinisade ovat kyllä haaveissa. 


6. Millaisella kameralla kuvaat puutarhaasi?


Olympus E-510. Monta vuotta vanha digijärkkäri. Ja nopeat roiskaisut kännykällä. 


7. Mikä sysäsi sinut innostumaan puutarhanhoidosta?


Ohhoh... kasvit ovat kiinnostaneet lapsesta asti. Kaupungissa asuessa parveke oli täyteen ammuttu ja talon myötä temmellystilaa tuli mukavasti. Saa laittaa sekä kukkia että hyötykasveja. Ja ehkä tuo hankittu koulutus maataloustieteiden paristakin antaa vähän viitteitä tähän kasvi- ja eliökunnan toiminnasta kiinnostumiseen. 


8.  Onko tulevalle kesälle tiedossa suuria suunnitelmia puutarhan suhteen?


On. Oi miten niitä onkaan! Ja on jo aloitettu niiden toteuttaminenkin :).Alla olevassa kuvassa kasvimaa kääntyy harmaan fergun ja kaksisiipisten aurojen voimin. Aika heikosti, mutta kääntyi kuitenkin. Loppuhommiin saatiin isompi,100 hv traktori lainaan ja johan alkoivat koivun kannot nousemaan sekä maa tasoittumaan. Toki tarvittiin vielä naapurin äestäkin apuun. 9. Osaatko olla puutarhassasi jouten ja istuskella vain?


Kyllä! Erityisesti grillin lähettyvillä on helppoa olla ja istuskella vain. Hyvä ruoka ja seura auttavat asiaa :)


10. Koristetarha, hyötypuutarha vai molemmat?


Molemmat tietysti! :D


11. Mikä puutarhanhoidossa tekee sinut iloiseksi?


Keväällä esiin nousevat sipulikukat, kukat,  värit, tuoksut, sato. Vuodenaikojen vaihtelu. Tuo naapurilta saatu lehtosinilatva onkin yksi esimerkki puutarhan iloista, kasvien vaihtaminen!4 kommenttia:

 1. Totta, kasvien vaihtaminen on suuri ilo! Ihanat vastaukset, voin uskoa, että grillin ääressä viihdytään tovi jos toinenkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun saadaan omenapuiden alle lepotuolit ja toiset koivun juurelle rantatörmälle, niin piha on täydellinen rentoutumiseen :)

   Poista
 2. Mukavaa, että vastasit haasteeseeni! Kiva oli lukea :)

  VastaaPoista
 3. Blackjack - Casino City - JtmHub
  Blackjack. 제천 출장안마 The blackjack game is played titanium tubing with four players. 충청북도 출장샵 The dealer takes turns spinning the reels, then adds 목포 출장샵 a little 동해 출장마사지 spin to the game.

  VastaaPoista