maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pääsiäistä odotellessa

Kohta se on pääsiäinenkin täällä taas. Se on yksi niitä varmoja kevään etenemisen merkkejä. Tänä vuonna muistin myös kylvää rairuohon ajoissa. Tuli käyttöä samalla mariskooleille, jotka yleensä pölyttyvät keittiön yläkaappien päällä. Eilen illalla rairuohotvielä koristeltiin lasten askartelemilla pääsiäismunilla. 

Keltainen toki kuuluu värinä pääsiäiseen, mutta lauantain kauppareissulla keltaiset tulppaanit eivät puhutelleet minua yhtään, valkoiset vielä vähemmän, joten vaaleanpunertavia tarttui iso kimppu mukaan. Nyt tulppaaneja onkin keittiössä, olohuoneen pöydällä yhdessä pajun ja koivun oksien kanssa sekä työhuoneen pöydällä.


 Yhtään valokuvauskurssia en ole digijärkkärin hankkimisen jälkeen (v. 2008) käynyt ja aina välillä tuleekin testailtua erilaisi valotuksia sun muita mahdollisuuksia. Tässä kuvassa pidän tuosta tulppaanien häivyttymisestä taustalle ikkunasta tulevaan valoon. Täytyy muistaa räpeltää lisää kameran kanssa kunhan nuo tulppaanit aukeavat enemmän. 


Viikonloppuna ei pihan puolella tapahtunut oikeastaan mitään isompaan. Ahkeraliisat päätyivät multaan, yhden lehtipelargonin pistokkaan siirsin vesiastiasta multapurkkiin ja muuten lähinnä keskityin suunnitteluun. Hirmuinen remonttiroskan siivoaminen on vielä edessä, kunhan loputkin lumet sulavat. Mutta tulevana kesänä saa luvan kanssa ja hyvällä omallatunnolla keskittyä pihan kunnostamiseen! 

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Olen vakavasti hommaamassa uutta kameraa, mutta täysin pihalla niistä. Joku helppo järkkäri olis kiva, jos sit vaan osais sen kanssa toimia. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Ja mukavaa viikkoa myös sinulle :). Järkkäri on kyllä kiva kapistus, ja kuvankäsittelyohjelmat myös.

   Poista
 2. Kauniita, keväisiä kuvia. Kyllä valokuvaus on mukava harrastus. Ostin uuden kameran muutama viikko sitten ja nyt sitten opettelen kuvaamista.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! :) Minä olen pitänyt kuvaamisesta lapsesta asti ja viime vuosina pohtinut kansalaisopiston kurssille osallistumista, jos vaikka kuvaamisen laatu siitä paranisi. Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista