Kivikko

VUOSI 2013

Tämä kevät alkoi mukavasti kivikon osalta. Odotukset syksyn kylvöistä (nukkahärkki ja kivikkosuopayrtti) olivat kovat. Todellisuus oli kuitenkin toinen, kissa kävi tarpeillaan paljaalla mullalla ja sotki itäneet taimet. Noh, ostin kivikon jatkoon suikeroalpin, jonka kissa lähes kaivoi irti. Nyt suikeroalpin kavereina on viisi tiarellaa, jotka sain äidiltäni hänen pihansa täytyttyä. Jotain tuohon tarvitsee vielä keksiä.

 
 Kivikon alkuosa on hyvällä mallilla ja erityisen iloinen olen sen yläreunasta, josta saa käydä popsimassa ahomansikkaa :)


Kivikkoa pyrin jatkamaan vielä tulevana syksynä edelleen. Sitten tuo kohta alkaisikin olemaan valmis, kunhan kasvit peittävät sen kunnolla.


VUOSI 2012
Kaukasianmaksaruoho kukki nätisti kesäkuussa.Siitä otin taas muutaman pistokkaan ja laitoin tyhjään paikkaan mullassa. Tämä tuntuu olevan helposti kasvuun lähtevä kasvi,  joten sitä koitan hyödyntää.

Syksyllä laajensin kivikkoa keväällä järvestä nostettujen kivien avulla. Tuo rinne on jyrkkä, joten  sitä piti pengertää, jotta uudet mullat eivät karkaisi. Talven alle kylvin nukkahärkkiä ja jotakin muuta kivikkokasvia, jonka nimen juuri unohdin.

Menneenä kesänä kivikko ei muita  suurempia muutoksia kohdannut.


VUOSI 2011Tässä on projektin alkukohta. Kaivolle johtavan polun yläpuolinen rinne, joka on lähinnä villi ja sekalainen heinittynyt rinne lisättynä riittävän runsaalla ruokokasvustolla. Koska sain päähäni siistiä tuon alueen, päätin tehdä siihen kivikkoryhmän.  
Ensivaiheessa istututin rinteen yläreunaan omat kylvökset rentokohokit. Ne ovat pikkuhiljaa tämän kesän (2011) aikana vallanneet itselleen lisää tilaa. Myös onnettoman pienet tarharistikit olen istuttanut alueen yläreunaan.
 

Seuraavaksi kivikkoryhmä laajeni kaupan taimilla kaukasianmaksaruoholla, kaunokaisella, patjarikolla ja samalleimulla. Kivien määrä myös kasvien seassa on lisääntynyt tässä vaiheessa. Pääasiassa kasvien ja uuden mullan tukemiseksi.Kaukasianmaksaruoho (Sedum spurium "Variegatum")Patjarikko (Saxifraga "Blütenteppich")
Kaunokainen (Bellis perennis)


Sammalleimu (Pholx "Atropurpurea")