perjantai 20. helmikuuta 2015

Möhmää


Taivas pudottaa vettä toista päivää putkeen. Se tietysti vie lumet pois pihalta ja paljastaa mistä maa ensimmäisenä paljastuu sateen ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Mutta piha on taas kuin luistinrata ja omalta pihalta harjun päällä kulkevalle kylätielle ei välttämättä ihan helpolla päästä, kun rinne on jyrkkä.

Viime talvena ei ollut paljon tietoa miten lumet pihalta sulavat, kun ei niitä ollutkaan. Mutta tänä talvena pääsee sitäkin seuraamaan. Tuohon paljastuneeseen kohtaan voisi ensi syksynä istutella krookuksia nurmikkoa piristämään.

Talon edustalla lumen alta paljastuu vanhoista kattotiilistä tekemäni kukkapenkin reunus. Alunperin ajattelin penkin kulmaan laittaa jonkin puuvartisen pensaan. Luminen talvi tosin muistutti ettei se välttämättä kannata, jos katolta putoavilta lumilta haluaa pensasta suojella.

Eilen kylvin orvokin siemenet. Toiveissa on saada oransseja ja sekavärisiä orvokkeja tulevaan "hehkuvaan kukkapenkkiin" toissa syksynä kaatuneen kuusen paikalle. Pussi lupasi 30 taimea, siemeniä oli kyllä valtavasti enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti