lauantai 11. lokakuuta 2014

Talvehtimassa


Portaalla kesäkukkaistutuksissa mukana olleet pelargoniat pääsivät reilu viikko sitten talvehtimispaikoilleen, kun vihdoin ja viimein saimme kuistilta remonttiromppeet siivottua pois. Viileää ja valoa, se on ollut toimiva resepti, jolla nuo ovat säilyneet aikaisempina vuosina. Tosin koskaan minulla ei ole ollut yhtä paljon näitä talvetettavaksi, lähes 20 kasvia on nyt. Kevään messuilta tulin ostaneeksi muutaman pistokkaan (=10 kpl), kylvin uusia onnistuneesti, vanhat säilyvät yli edellisen talven ja sitten vielä ostin pari lehtipelargoniaa uusina tuttavuuksina. Jos talvetus onnistuu, niin ensi kesälle kesäkukat ovat jo hyvällä mallilla.

Kevään sipulikukkaloistoakin (?) olen valmistellut, mutta on sitä vielä paljon tehtävänäkin. En edes uskalla laskea kuinka paljon tuolla noita sipuleita odottaa istuttamistaan. Ostin, kun alennuksessa oli... Pakkoulkoilua siis tänään luvassa niiden kanssa :)

Ja ne visiot, ne ne ovat suuret ensi kesälle. Talo on neljän vuoden pakertamisen jälkeen hyvässä kuosissa ja ehdimme panostaa kunnolla pihatöihin. Haaveissa ovat hyötytarhan uudelleen järjestely ja laajentaminen, etupihalle luonnonkivistä penkereen tekeminen, talon ympärystän istutusalueiden viimeistely, rannan portaiden ja terassin viimeistely, kesäkeittiön laajentaminen ja olikohan vielä jotain muuta... Niin joo, pihavalaistus. Se on tällä hetkellä vain rakennusten sisäänkäyntien valaistuksen varassa. Kaikkea ei ehdi, mutta jos edes taas jotain. Ideathan tunnetusti jalostuvat matkan varrella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti