keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Vangittuja kaunottaria ja muita

Niin ne ovat viikot taas juosseet ja kesäloma alkanut. Kerrankin ovat kelit kohdillaan! Pihaakin olen ehtinyt kiertämään kameran kanssa, tässä tulosta viimeisimmästä kierroksesta.


Viime syksynä istutettiin pellolle muutama hedelmäpuu. Niiden juurelle istutin narsisseja, jos vaikka saisivat puut olla rauhassa. Tiedä sitten auttoiko vai ei, mutta kauniita ovat nämä kerrotut narsissit. Tosin häkkikaunottoria näistä tuli.


Kivikkoakaan en ole unohtanut. Se onkin kesän ensimmäisiä kohtia, josta kukkia voi odotella. Viime syksynä tekemäni laajennus osoittautui epäonniseksi. Aikani mietin miksei kivikkosuopayrtti ja nukkahärkki nousseet keväällä viime syksyn kylvön jäljiltä. Kunnes syylliseksi tai ainakin osatekijäksi paljastui kissamme. Se penteles käyttää pehmeää multaa vessanaan. Onneksi kaupalliset toimijat tarjoavat ratkaisuja tuohonkin. 

   
Viime syksyn istutusurakka ja alkukesän pionipenkin vääntäminen näkyvät nyt kauniina tulppaaneina. Pioneissakin on jo nuppuja, niiden puhkeamista kukkaan odotan kovasti!


Vaikka keväällä remonttikampetta pihan kulmalle tuotiin isot määrät, ovat narsissit ja tulppanit nousseet hienosti esiin tavaran siirryttyä osaksi rakennusta. Tätä aluetta kasvatan ensi syksynä lisää!


Näiden särkyneiden sydänten selviämistä murehdin hieman viime kesänä. Tein näille kohopenkin savisen pellon päälle, mutta en erityistä salaojaa siihen vääntänyt. Ilmeisesti märkyys ei haitanunt, kun kaikki kolme kukkivat kauniisti. Näitä tahdon lisää.


Näitä EN tahdo lisää. On se kumma laji, kun eroon ei pääse. Taistelu tänä keväänä on jatkunut lapion sekä kovempien aineiden kanssa. Mutta edelleen... Krhmph.

Remppa on edennyt. Mies vietti isäkuukautta, eli hoiti lapsia ja teki pohjat laajennukselle kuuden viikon aikana. Nyt on talon purkaminen käynnissä. Hieman on lahoja kohtia löytynyt, mutta toistaiseksi yllättävän vähän. 3.6. alkaa ilmeisesti nousemaan uusien seinien runkoa, talo kasvaa pituutta neljä metriä. Samalla saan 11x5 m uutta istutusaluetta talon taakse. Sivulle 7x? m ja tuohon kuvan vasempaan laitaan jäävälle etupihanpuoleisellekin seinustalle n.6 m pitkän alueen. Ensi syksynä on siis luvassa valtava multaus ja sipuleiden istutusoperaatio. Mutta sitä ennen on kesä! Joka toivottavasti on pitkä ja kuuma :)


4 kommenttia:

 1. Pitkä kuuma kesä tilauksessa täälläkin! Nämä mahtavat toukokuun kelit saisivat jatkua lokakuulle saakka, tai oikeastaan jouluun ja tammikuussa alkaisi uusi toukokuu ;-)
  Onpa teillä ahkera isäntä. Tuo kerrottu violetti tulppaani on hurmaava, muistatko mikä se on?

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti en :(. Yleensä säästän sipulipaketit, jotta voin ne kirjoittaa ylös, mutta nuo sipulit taisin saada äidiltäni ylimääräisinä ämpärissä.

  VastaaPoista
 3. Talon laajennuksessa riittääkin projektia. Särkynyt sydän on kaunis perinneperenna. Täälläkin se kukkii parhaillaan.

  VastaaPoista
 4. Todellakin laajennuksessa riittää projektia. Kiirettä ei onneksi pidetä muuta kuin katon kanssa, se pitää saada tänä kesänä koko talon päälle kerrasta uusi. Tietysti talvea ajatellen olisi mukava, että alakerrassa uudet huoneet olisivat syksyllä jo käytössä.

  VastaaPoista