tiistai 4. lokakuuta 2011

Harvoin, niin harvoin

Viime aikoina blogin päivittäminen on ollut pitkissä kantimissa, työt, opiskelut ja muut harrastukset ovat tehokkaasti vieneet aikaa. Ja sienisato... Suppilovahveroita olen kantanut kotiin enemmän kuin koskaan. Ja paistanut, tehnyt ruokaa sekä kuivanut. Välillä olen pistäytynyt kasvihuoneessa hakemassa tuoreita tomaatteja.

Ensimmäiset sipulit kevättä ajatellen olen saanut maahan. Huomenna vapaapäivänä on tarkoitus istuttaa loputkin sipulit ja siivoilla pihamaata. 10 tuntiset työpäivät vain ovat tehokkaasti vieneet ylimääräisen innon pihapuuhilta (ja kaikelta muulta), tosin eipä ole valoakaan enää iltaisin kovin paljon.

Yllättävän paljon pihamaalla on vielä kukkivia kasveja, vaikka ruskan keltaisuus onkin vallannut maiseman. Syksy on kyllä upeaa aikaa värikylläisyydessään.

7 kommenttia:

 1. Saitkos loputkin sipulit maahan? Mulla on vielä MONTA istuttamatta. Joko ole ollut menossa tai on ollut järkyttävä ilma. Huomenna aion painua pihatöihin, vaikka olisi järkyttävä ilma, pakko taas edistää syystöitä pienen tauon jälkeen.

  Sienestys ja itse kasvatetut tomaatit kuulostavat ihanilta!

  VastaaPoista
 2. En :(. Vapaapäivä meni migreenin parissa eli sohvalla vaakatasossa ja sitten on ollut kaikkea muuta säätöä. Ehkä tämään iltapäivällä, kun kelikin näyttäisi olevan suosiollinen.

  Gladioluksien nostamista mietin, mutta kun ovat vielä kukassa, niin en taida mennä repimään niitä pois. Järvestä tulee sen verran lämpöä ettei meillä ole vielä yöpakkasia tainnut juurikaan olla.

  VastaaPoista
 3. Ääh. Migreeni on tosi kurja. Saan joskus näköhäiriöitä ilman pääkipua. Tai yleensä ei ole kipeä pää.
  Säilötkö talven yli gladiolukset? Tänä vuonna nostin ja kuivattelen sipuleita. Kukkiikohan ne yhtä hyvin ensi vuonna? Senhän näkee kun kokeilee.

  VastaaPoista
 4. Tänä vuonna pitäisi nuo nostaa ylös. Minulla ei niitä aiemmin ole ollut, joten kokeilemiseksi menee. Itse asiassa piti jo nyt viikonloppuna, mutta jotenkin nuo pihahommat pääsi unohtumaan sienimanian iskettyä taas. Sanoinkin siipalle, että "Maanantaina rouva ei lähde sienestämään, maanantaina rouva pidetään omalla tontilla. Mies pitää siitä huolen, että rouva pysyy omalla tontilla". Lupasi pitää huolen, etten karkaile kuusikoihin.

  VastaaPoista
 5. I want to know what the name of the plant on the picture is. The berries look just beautiful! Are they edible?

  VastaaPoista
 6. Hey Rosa!

  That plant is Pernettya mucronata, those berries are not eatable. Pretty it is!

  Jenni, kiitos! Vastaan siihen :)

  VastaaPoista