torstai 22. tammikuuta 2015

Kevättä kohti

Päivittäin huomaa valon määrän lisääntymisen ja päivän pidentymisen. Puoli viideltä ei ole oikein hämärään enää. Ja tammikuukin on loppupuolellaan jo. Se toinen vuoden tympeistä kuukausista (ensimmäistä sijaa pitää marraskuu). Mutta mikään en estä odottamasta kevättä ja virittelemästä intoa hyppiä pitkin pihaa piippoja etsimässä lumien alkaessa sulaa.

Muistini virkistykseksi tässä osa syksyllä maahan upotetuista sipuleista. 


 Tulppaanit Black Parrot, Weisse Berliner, Finola, Belicia ja Showcase. 


Narsissit SirWinston Churchill, Pink Charm, Yellow Cheerfullness ja Lemon Beauty.


Liljat Stargazer ja Josephine sekä hajulaukkoja. Laukkoja olen istuttanut monenlaisia ja vähän jokaiseen kukkapenkkiin. Samoin muistelen tulppaaneja olleen paljon enemmänkin, mutta olen taas jemmannut nuo pakkaukset todella hyvään talteen. Keittiön viherpiristys on satsuma, jonka esikoinen kylvi toissavuonna. Kovin se näyttää sitkeästi ylöspäin kurottavan, vaikka ei ehkä ihan optimaalisessa tilassa olekaan alalehtien kellastumisesta päätellen. Mutta ihana väriterapian lähde! 

2 kommenttia:

  1. Satsuma näyttää kasvavan komeasti. Mun satsumat taisivat kuukahtaa autotalliin, kun unohdin kastella niitä...

    VastaaPoista
  2. Meillä tuo sinnitellyt keittiön ikkunalla, pimeää jaksoa en ole sen enempää tarjonnut kuin Suomen marraskuu on sitä luonnostaan antanut. Taitaa olla sitkeä yksilö tämä :)

    VastaaPoista