tiistai 6. elokuuta 2013

Daalioita

Ensimmäiset daaliat ostin reilut kolme vuotta sitten, kun olimme hankkineet nykyisen kotimme. Pihalle piti saada jotain väriä ja mieluusti isoja kasveja piristämään remontin keskelle. Osa daalioistani ei selvinnyt talvea kellarissa, mutta onneksi noita mukuloita myydään lisää. Perinnejoriinien menettäminen harmittaisi varmasti huomattavasti enemmän.
 

Tämä tumma kaunokainen on yksi kolmesta veneessä majailevasta daaliasta ja ensimmäinen, joka niistä aloitti kukinnan. 


Kirkkaanpunaiset daaliat ovat keinun vierellä ruukussa...


...ja niiden seurana aniliiniin vivahtavat toinen, melko matala daalia.


Tämän kesän komein löytyy pellonreunan pikkuhiljaa rakentuvasta perennapenkistä, jota piristän joillakin mukulakasveilla. Kukka on valtava ja loistaa kauas pihalla.

 
Tuon ison daalian vierellä on myös kaksi pienempää, joista toinen on vasta aloittamassa kukintaansa.
 
Eräänä iltana mietin pihalla kulkiesssani, että nämä loppukesän kukkijat, ne ne vasta ovat tärkeitä. Syksyn ensimmäiset merkit ovat jo ilmassa, mutta osa kukista vasta aloittaa kukintansa ja vievät kesää pitkälle eteenpäin.

4 kommenttia:

 1. Daaliat on kauniita. Joskus olen talvettanut niitä, oma hommansa sekin. Komeammat puskathan niistä saa, kun jaksaa talvettaa.

  VastaaPoista
 2. Meillä onneksi kellari tekee talvettamisen mahdolliseksi, muuten ei sopivaa paikkaa olisi käytettävissä. Mutta kyllä se oman hommansa todellakin vaatii. Toisaalta kukkaloisto kyllä palkitsee vaivan :)

  VastaaPoista
 3. Ihan samaa mieltä: loppukesän kukkijoita tarvitaan. Tai oikeastaan tarvitaan alku- ja loppukauden kukkijoita, keskikesä nyt hoituu ihan itsestäänkin.

  Ihania daaliota! Minä en ole antanut itselleni lupaa ostaa niitä, kun olen niin huono talvettaja, ja olen sillä tavalla menettänyt parikin kaunista daalia. Ehkä uskallan joskus taas yrittää...

  VastaaPoista
 4. Keskikesä tosiaankin sujuu melkolailla itsestään, keväällä on ihana odottaa ja saada nähdä ensimmäiset kukat ja loppukesällä siirtää syksyä kauemmaksi. Talvihan tietysti tuntuu aina pitkältä, mutta kevät joutuu aikaisemmaksi, kun kasvattelee itse taimia :)

  VastaaPoista