sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Nyt se alkoi!

Vanhat kylvöastiat odottavat kinoksen alla ulkosalla, joten uusiin piti investoida. Ja kyllähän noita jokunen nyt tulikin kotia kannettua. Samoin muutama siemenpussi on tänne eksynyt. Suorakylvettävät odottavat vielä kaupassa, en ole nimittäin keksinyt mihin kohtaa pihalla niitä kylväisin.


Tänään multaan päätyi (viimeisten unohtuneiden tulppaaneiden lisäksi) tarharistikkiä. Osa rannasta on kovin jyrkkää ja kivikkoista. Sekalaisen heinikon haluan muuttaa vähän virkeämmän ja siistimmän oloiseksi ja niinpä täytyy kokeilla noita kivikkoon sopivia kasveja.

Vielä kylvöään odottavat rentokohokki, kaunokainen. kangasajuruoho, kiinanasteri, petunia, lyhtykoiso, leijonankita, hopeavillakko, lobelia, koristeruoho, ahkeraliisa, punainen ja sininen päivänsini. Ja kuten kuvasta näkyy, itse en harrasta, ainakaan vielä, siementen keräämistä vaan luotan kauppojen valikoimiin. Nyt taas tuntuu aika runsaalta tuo kylvettävien siementen määrä, mutta onhan noita kohteikin joihin kasveja on tarkoitus istuttaa aika monta. Vanha puuvene vie leijonan osan kukista, mutta myös parvelaatikot ja amppelit ottavat oman osansa. Ja onhan niitä taimia aika mukava antaa keväällä vieraiden matkaan.

Enempää kuvia ei näköjään tämän päivän tehottomalla yhteydellä tänne latailla. Nooh... ehtiihän sitä.

2 kommenttia:

 1. Onpa sinulla kiva blogi! Tulin uteliaana Saaripalstalta, jonne olit jättänyt kommentin. Kauniita järvimaisemia teillä, aivan ihania!

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletön vene teillä - tuollaisella miekin haluaisin soudella. :)

  Siulle on tulossa todella aarrerikas kevät, kun saat tehdä uudella omalla pihallasi löytöjä. Tosi kiva seurata, että mitä kaikkea löydätkään!

  Uusia postauksia odotellen,

  quu

  VastaaPoista