sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pulma

Minulla on keittiössä neljä tyhjää ruukkua. Ne selkeästi kaipaavat kasveja sisäänsä, mutta mitä kasveja? Keittiö ei välttämättä ole näiden lopullinen sijoituspaikka, sinne ne vain ovat kerääntyneet. Muut tyhjät ruukut talvehtivat kasvihuoneessa, näillä on selkeästi lokoisammat oltavat sisällä lämpimässä. Ilmanvaihtokin on tehokas, se kun on mallia "tukka tuulella päästä lähtee". Talossamme ei ole tuulensuojalevyjä.


Ideoita noihin ruukkuihin sopivista huonekasveista otetaan vastaan!


Ensimmäinen esikko meidän huushollissa ikinä kotiutui perjantaina. Mummo hoiti nuorempaa tytärtä ja olivat yksissä naisissa päättäneet viettää aikaa Viherlandiassa minun käydessä asioilla. Tai mummo päätti, puolivuotias tyytyi kohtaloonsa ja nukkui vaunuissa suurimman osan ajasta. Kevätesikoista mukaan pakattiin tämä kaunokainen, joka saattaa löytää kesän tullessa paikkansa kivikosta. Ellen sitä ennen onnistu tätä tappamaan. Olen valitettavan lahjakas siinä lajissa.


perjantai 18. tammikuuta 2013

Kevään merkkejä


Hieman on ehkä ennakoiva tuo otsikko, mutta minkäs teet. Ruokakauppaan näkyivät siemenhyllyt jo saapuneen viime viikolla  ja omalla kuistilla pelargoni on päättänyt lepokautensa. Aika ihanaa vaikkakin aikaista.

Tosin yhtään keväiseltä ei tuntunut laittaa lasta aamulla koulutaksille kävelemään -28 asteen pakkasessa. Jotain rajaa voisi sään haltijat pitää noissa miinusasteissakin, sellainen -6 - -10 astetta olisi minulle sopiva talvikeli :).


Pitää vielä tuohon pelargonian kukintaan heräämisen inspiroimana laittaa Tuure Kilpeläisen ja Kaihonkaravaanin "Eloon" päivän kappaleeksi.  On vaan hyvä!

tiistai 1. tammikuuta 2013

Kalenteriin täytettä

Piti gradua kirjoittaa (jos vaikka tänä vuonna  jo viimeistelisin aikaa sitten aloitetut opinnot...) ja aikani sitä pakerrettua iski väsymys. Niinpä päätin etsiä kevään päivämääriä kalenteriin merkittäväksi ja mieltä piristämään.

5.-7.4. Piha&Puutarha, Turku
11.-14.4. Kevätpuutarha, Helsinki
27.-28.4.  Markki, Seinäjoki
25.-26.5. Kukkamessut, Uusikaupunki

Jos tänä vuonna kävisin vaikkapa Seinäjoella vaihteeksi messuilla pyörähtämässä. Tosin viime talvena siellä työkeikalla käydessäni totesin, että yksi väärä kääntyminen voi aiheuttaa ongelmia ko. kaupungista poispääsyssä. Aikani pyörittyäni löysin kuin löysinkin oikean tien ja pääsin kotoiseen Keski-Suomeen. Puolensa olisi julkisten liikennevälineiden käyttämisessä, mutta kun riittävän sivussa asuu, niin nekin mahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihan äkkiä ei tullut Youtubesta Seinäjoelle lähtemisestä kertovia lauluja,  joten tässä vallan mukava käännöskipale vaikkapa Helsinkiin suuntaaville.






Ja pitäähän sitä jokin väriäkin tuova kuva laittaa.